Abonnementen service: 035 - 2019505

Red de zorg

Dit kabinet bezuinigt miljarden op de zorg. De gevolgen daarvan zijn voor vele kwetsbare mensen nu al pijnlijk voelbaar. Honderdduizenden mensen die zijn aangewezen op zorg omdat ze ouder worden, in de knel zitten als jongere of gehandicapte, krijgen niet langer de zorg die ze nodig hebben. Dit kan niet. Met de Volkspetitie Red de Zorg werd de verantwoordelijke staatssecretaris Van Rijn opgeroepen om in te grijpen en de bezuinigingen te stoppen. De volkspetitie werd op 1 mei gestart en in drie weken tijd waren de beoogde 300.000 handtekeningen al gezet. Het zijn er in totaal 736.759 geworden! Van Rijn verklaarde zich bereid om met de vakbonden FNV en CNV Zorg & Welzijn in gesprek te gaan. Maar dat gesprek duurde niet langer dan een uur en we hebben sindsdien geen wezenlijke veranderingen gezien.

Daarom roep ik iedereen op om op 12 september naar het Damrak in Amsterdam te komen voor de grote Red de Zorg demonstratie. Start: 12:00 uur (verzamelen 11:00 uur). Er is veel steun van organisaties (waaronder natuurlijk Omroep MAX) en vele prominenten, van Willeke Alberti tot Humberto Tan, van Adriaan van Dis tot Ernst Daniel Smid en van generaal Peter van Uhm tot Sybrand Niessen en Martine van Os. Kan ik ook op uw komst rekenen?

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren