Abonnementen service: 035 - 2019505

Breken is betalen

In sommige winkels kom je ze nog wel tegen, meestal in de buurt van porselein of glaswerk: bordjes met ‘Breken is betalen’ of soortgelijke teksten, die aangeven dat schade veroorzaakt door de klant direct door hem of haar betaald moet worden. Groot gelijk, hoewel ik sommige winkeliers er wel eens van verdenk dat ze breekbare spullen op ‘scherp’ in de stellingen plaatsen. Nee hoor, grapje. Geen grap is de enorme schade die voetbalhooligans in Rome hebben veroorzaakt. Ik spreek bewust niet van Feyenoord-supporters, want dit volk steunt niet de club en is slechts uit op relschoppen.

Afgelopen week ontstonden uit schaamte voor wat onze landgenoten in Italië hebben uitgespookt, spontane initiatieven van scholen en bedrijven om de schade te vergoeden. Er gingen ook stemmen op om de voetbalbond, de stad Rotterdam of de regering te laten betalen. Onzin vind ik dat. Niemand anders dan de hooligans zelf zijn verantwoordelijk voor dit gedrag. We laten de belastingbetaler toch ook niet opdraaien voor verkeersboetes van wegpiraten? Er zijn honderden foto’s en video’s gemaakt waarop de daders duidelijk herkenbaar zijn. Een voor een oppakken en de schade verhalen. Wie zich brandt moet op de blaren zitten!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren