Abonnementen service: 035 - 2019505

HuishoudTIP van Emile Bode: Ossenworst

Als u een liefhebber bent van ossenworst, zult u merken dat nog maar weinig slagers zo’n ambachtelijke worst kunnen maken.

Je moet mager rundvlees (vroeger os) bij lage temperatuur roken en rijpen, waardoor het vlees rauw blijft en grof van structuur, maar niet uit elkaar valt. Het gebruik van de juiste specerijen zoals peper, nootmuskaat en kruidnagel is ook nodig. Er zijn maar weinig slagers die dit nog doen.

De beste is misschien wel slagerij Marcus aan de Waalstraat 17 in Amsterdam (www.slagerijmarcus.nl).

Hij is nog de enige koosjere slager van ons land. Koosjer betekent dat het voedsel rein is en dat zijn dieren met gespleten hoeven en herkauwers. Dan hebben we het over runderen, schapen, geiten en herten.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren