Abonnementen service: 035 - 2019505

Biologische bloembollen zijn de beste keuze

U kunt het beste voor biologische bloembollen kiezen, vertelt kweker en hovenier Krijn Spaan. Dat is veel beter voor het milieu.

Het kweken van bloembollen is de laatste jaren erg in opspraak. Dat komt omdat er bij het kweken van deze bloembollen erg veel bestrijdingsmiddelen (lees: vergif) worden gebruikt, onder andere omdat bloembollen vaak op hetzelfde perceel worden geteeld, moeten de kwekers wel bestrijdingsmiddelen gebruiken om misoogst te voorkomen. Ook om ziekten in de bloembollen te voorkomen.

Gelukkig zijn veel tuinbezitters hiervan op de hoogte en weigeren deze giftige bollen te kopen. Er komen steeds meer kwekers die deze bollen biologisch kweken, waardoor het aanbod elk jaar groter wordt. De instelling SKAL moet controleren of de geteelde bollen wel biologisch zijn.

De beste planttijd is vanaf september tot november, waarbij de kleine bolletjes op tijd geplant moeten worden. Tulpen en krokussen kunnen wel iets later geplant worden. Mijn advies is alleen biologische bollen te kopen, dit is beter voor het milieu, de bijen en de vlinders. Helaas zijn biologische bollen iets duurder, maar dat moeten we ervoor over hebben.

Dit artikel staat in MAX Magazine nummer 39. Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren