Abonnementen service: 035 - 2019505

Violet Falkenburg

Mam, een vriendin van me wil een boek laten schrijven over haar revalidatie na een herseninfarct. Weet jij niet iemand?’ ‘Nou, wat denk je van je eigen moeder?’, antwoordt Violet Falkenburg (75) als haar dochter haar zes jaar geleden deze vraag stelt. Violet schrijft en interviewt al haar hele leven en wordt bekend als samensteller en presentator van radio- en televisieprogramma’s als ‘Rondom Tien’ en ‘Met het Oog op Morgen’. Bovendien heeft ze verschillende boeken op haar naam staan.

‘Interviewen en schrijven, zo leuk!’

“Ik heb het verhaal van de vriendin van mijn dochter vastgelegd in het boek ‘Superwoman’. Dat gaat over een vrouw van 37 jaar met een jong gezin en een goede baan die een herseninfarct kreeg en opnieuw moest leren leven. Ze wilde voor haar kinderen vastleggen wat het infarct met haar had gedaan en hoe de revalidatie was.” Het schrijven van haar eerste ‘boek in opdracht’ beviel Violet zo goed dat ze besloot ermee door te gaan. “Schrijven en interviewen vind ik het leukst aan mijn vak. Die twee dingen komen hierin samen. Het hoeft niet per se een levensverhaal vanaf nul tot nu te zijn. Soms kiest iemand ervoor alleen een bepaalde periode in zijn leven te laten vastleggen. Nu ben ik bijna klaar met het verhaal van een man die in de techniek werkte en aan de wieg stond van onder meer de cd, de cd-rom en de contactlens. Maar ik redigeerde ook een interessante familie­geschiedenis die teruggaat tot 1860 en gaat over Indiase contractarbeiders die naar Suriname vertrokken.”

Benieuwd naar het complete mijn interview? U leest het in editie 40 van MAX Magazine. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren