Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Zo vindt u uw gestolen smartphone terug

Een smartphone is al duur genoeg, dus een nieuwe kopen nadat deze gestolen is, maakt de situatie extra vervelend. En een telefoon mag dan wel vervangbaar zijn, foto’s, video’s en andere bestanden die erin staan zijn dat vaak niet. Als u hier geen back-up van heeft, bent u die kostbare onderdelen kwijt.

Gestolen smartphone terugvinden: IMEI-nummer

Uw smartphone terug kunnen vinden als deze gestolen is, is dus zeer gewenst. En dankzij onder andere het IMEI-nummer van uw telefoon, zou u daar nog weleens in kunnen slagen. Wanneer u melding maakt van diefstal bij de politie en deze code doorgeeft, zet de politie uw telefoon op de zwarte lijst van gestolen telefoons. Mocht iemand uw telefoon willen kopen van de dief, dan wordt meteen duidelijk dat het om uw gestolen telefoon gaat en kan de politie het apparaat traceren. Het IMEI-nummer kunt u vinden op de doos waarin uw telefoon zat bij de aankoop. Maar u kunt het nummer ook vinden in uw telefoon zelf. Dat doet u als volgt:

iPhone:

  • Ga naar ‘Instellingen’
  • Klik op ‘Algemeen’ en kies vervolgens de optie ‘Info’
  • Scroll naar beneden en u ziet IMEI staan, daar kunt u de code vinden.

Android:

  • Kies ‘Instellingen’
  • Ga naar ‘Over toestel’
  • Scroll naar beneden tot u het IMEI-nummer ziet.

Wilt u meer digitips? Die leest u hier.

Dit artikel stond in MAX Magazine editie 42. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren