Abonnementen service: 035 - 2019505

Dit is waarom de NPO Start-app niet meer op alle televisies werkt

Een lezer van MAX Magazine stuurde de volgende vraag door: ‘Op mijn televisie kon ik tot voor kort via de NPO Start-app eerder uitgezonden programma’s van onder meer Omroep MAX terugkijken. Maar deze app werkt plots niet meer. Kunt u mij helpen met het oplossen van dit probleem?’ Mediajournalist Jarco Kriek zocht het uit.

‘NPO Start werkt plots niet meer’

De NPO heeft een nieuwe update van de NPO Start-app uitgebracht. Dit was nodig omdat enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd moesten worden. De NPO heeft keuzes moeten maken, omdat voor alle verschillende merken en leeftijden van apparaten een aparte app ontwikkeld moet worden. Dit heeft voor een aantal televisies het gevolg dat de app niet meer wordt ondersteund.

HDMI of Chromecast

Mogelijk is dat helaas bij uw televisie het geval. Een alternatief is kijken via smartphone, tablet, laptop of computer. Mocht u toch via het scherm willen kijken, kan de computer via een HDMI-kabel worden aangesloten. Een andere oplossing is om Chromecast aan te schaffen. Dit apparaatje kost rond € 40 en kan in een HDMI-poort in de televisie geplaatst worden. Daarmee kunnen alle apps van verschillende apparaten worden uitgezonden op de televisie. Er komt een moment dat ook andere streamingsdiensten, zoals Netflix en Prime, een bepaald oud type televisie niet meer ondersteunen en met een Chromecast verleng je de houdbaarheid van de tv.

Programma’s opnemen

Overigens bieden veel kabelaars zelf ook nog altijd mogelijkheden aan om bijvoorbeeld terug te kijken via de tv-gids of u kunt programma’s opnemen via uw tv om later terug te kijken.

Dit en meer leest u in MAX Magazine editie 4. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren