Abonnementen service: 035 - 2019505

Geen postzegel bij de hand? Zo werkt de Postzegelcode!

Geen postzegel bij de hand? Geen probleem! U kunt nu online een postzegelcode kopen bij PostNL. Deze code bestaat uit negen cijfers en letters en kunt u eenvoudig op een brief of pakket schrijven in plaats van een fysieke postzegel. Zo werkt het.

Aangezien mensen steeds minder brieven versturen, is de kans groot dat u standaard geen postzegels meer in huis hebt. Het vervelende is dat u voor het versturen van één brief dan in veel gevallen gelijk een heel vel zegels moet aanschaffen bij het postkantoor. Gelukkig biedt PostNL tegenwoordig ook digitale postzegels aan, waarmee dit probleem verleden tijd is. U kunt online een postzegelcode kopen voor zowel kaarten als post tot twee kilo binnen Nederland en wereldwijd. Nadat u de code hebt besteld, is deze vijf dagen geldig.

Zo koopt u de postzegelcode

Als u een postzegelcode voor een brief wilt kopen, gaat u naar de website van PostNL. Daar klikt u op Koop de postzegelcode. Vervolgens geeft u aan naar welk land de brief moet worden verzonden en of u deze al dan niet aangetekend wilt verzenden. Als het om een standaard verzending gaat, selecteer dan het gewicht van de post. Als het om een aangetekende verzending gaat, vink dan die optie aan. Onderaan de pagina kunt u meerdere postzegelcodes toevoegen als dat nodig is. Klik daarna op Verder en vul op de volgende pagina uw gegevens in en betaal.

Voor het kopen van een postzegelcode voor een pakket volgt u dezelfde stappen als voor een brief. U gaat naar de website van PostNL, klikt op Koop de postzegelcode en geeft aan naar welk land het pakket moet worden verzonden. Daarna kiest u het type pakket dat u wilt versturen: een brievenbuspakje of een groter pakket. Als het om een brievenbuspakje gaat en u wilt het aangetekend versturen, vink dan die optie aan. Voor grotere pakketten kunt u ook aangeven of u het wilt laten bezorgen bij een PostNL-punt. Vervolgens vult u uw gegevens in en rondt u de betaling af.

Track & Trace?

Bij het invullen van de gegevens van de ontvanger kunt u aangeven of u de track & trace-informatie met hen wilt delen en eventueel een persoonlijk bericht toevoegen. Nadat alle informatie is ingevuld, ziet u een overzicht van de bestelling met de prijs. Hier kunt u ook aangeven of u meerdere postzegelcodes wilt kopen. Vul vervolgens, afhankelijk van het type verzending, ook uw eigen gegevens in of typ uw e-mailadres in voor bevestigingsdoeleinden. Kies hoe u wilt betalen (bijvoorbeeld via iDEAL) en voltooi de betaling zoals gebruikelijk bij de bank.

Na de betaling ontvangt u per e-mail een bevestiging van PostNL met daarin de gekochte postzegelcode(s). Schrijf deze code(s) met een blauwe of zwarte pen op de plek waar normaal gesproken een postzegel wordt geplakt. De postzegelcode is vijf dagen geldig, dus zorg ervoor dat u de post binnen die tijd verzendt!

Auteur: David de Wilde
Bron: PlusOnline.nl.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren