Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Trots op ‘Selma’

Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat ons MAX-programma ‘Selma’s oorlog’ het door het Nederlandse publiek hoogst gewaardeerde NPO-programma van het afgelopen jaar was.

In dit in mei 2022 uitgezonden programma (terug te kijken via maxvandaag.nl) gaat Philip Freriks samen met verzetsvrouw Selma van de Perre terug naar haar plekken van herinnering. Ruim 75 jaar na de bevrijding heeft Selma – op 7 juni hoopt ze 101 te worden – nog steeds een duidelijke missie: blijven vertellen over de gruwelen die ze heeft meegemaakt, zodat dit nooit meer zal gebeuren. De 8.000 deelnemers aan het Media Appreciatie Panel (een voor de Nederlandse bevolking representatieve steekproef) beoordelen dagelijks vrijwel alle uitzendingen van de tien grootste televisiezenders met een rapportcijfer. ‘Selma’s oorlog’ kreeg een 8,9 – overigens net als ‘Over mijn lijk’ van BNNVARA.

Er staat nóg een MAX-programma in de top tien van hoogst gewaardeerde NPO-programma’s: op 9 vinden we ‘TV Monument’ over André van Duin terug met het cijfer 8,6. Een postuum eerbewijs aan Han Peekel. U begrijpt dat ik enorm trots ben op dit resultaat en ik complimenteer de makers, niet in de laatste plaats Philip en mevrouw Van der Perre natuurlijk.

Jan Slagter
directeur Omroep MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren