Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Heerlijk avondje

Duizend dagen na de melding van de eerste coronabesmetting – een man in Tilburg – is het aantal nieuwe coronagevallen opnieuw gedaald. Daarom staat de coronathermometer, waarmee de overheid het coronavirus in de gaten houdt, nu op het laagste niveau.

Dat betekent dat de druk op de zorg en de samenleving beperkt is, meldt het RIVM. Ondertussen zijn we alleen al in ons land miljoenen besmettingen verder en ruim 20.000 mensen zijn aan de gevolgen van het virus overleden. Tienduizenden mensen kampen jammer genoeg met langdurige gevolgen (long covid), terwijl jong en oud fysieke en psychische schade heeft overgehouden aan de lockdowns en andere maatregelen, plus de uitgestelde gezondheidszorg. Ook bij MAX is de pandemie niet ongemerkt voorbijgegaan, we hebben helaas binnen de organisatie ook wat besmettingen gehad, maar gelukkig heeft dat de werkzaamheden en uitzendingen niet dwarsgezeten. Ik heb best wel strenge maatregelen uitgevaardigd om het virus buiten de deur te houden en ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat even prettig vond. Maar het heeft er wel voor gezorgd dat de ‘schade’ beperkt bleef.

We blijven alert en voorschriften als het wassen van handen en thuisblijven bij klachten gelden nog steeds. Geweldig dat – zoals het er nu naar uitziet – we eindelijk weer met elkaar de feestdagen kunnen en mogen doorbrengen, te beginnen met pakjesavond. We hebben er zo naar uitgekeken!

Jan Slagter
directeur Omroep MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren