Abonnementen service: 035 - 2019505

Beste producten uit de supermarkt: Aldi

Emile Bode geeft u iedere week handige huishoudelijke tips. Dit keer vertelt hij over de beste producten van supermarkt de Aldi. Althans, volgens de mening van de klanten en dat is toch maatgevend.

Dit Duitse concern heeft in achttien landen bijna 13.000 vestigingen en is verdeeld in Aldi Nord en Aldi Süd. Het heeft in totaal het onvoorstelbare aantal van 275.000 personeelsleden.

Beste producten Aldi

Slagers rookworst, gerookte kipfilet, de Lungo-koffiecapsules van Moreno, Ombia Med waslotion en River Cola zero zijn al zeven keer uitgeroepen tot beste product van het jaar. Dan wordt vooral gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Andere topproducten zijn de gesneden rosbief, Una vloeibaar wasmiddel en wasverzachter. Bij mij vallen de volgende producten meer in de smaak: Moser Roth chocolade, afbakstokbrood, vaatwastabletten en olijfolie.

Goedkoop bier

Absolute winnaar zijn de blikjes bier van Schultenbräu. Onlangs door het ‘Algemeen Dagblad’ een stuk beter getest dan het veel duurdere blikbier van grootmacht Heineken. U hoeft zich echt niet te schamen voor dit Aldi-bier dat gewoon gebotteld wordt door Bavaria in Lieshout. Overigens is alles relatief, want in een andere test kreeg Heineken weer de hoogste waardering.

Zomerplantjes

Ik ga ook elk jaar rond eind maart bij Aldi op jacht naar de aanbiedingen van eenjarige zomerplantjes. Twee jaar geleden nog tien stuks voor 99 eurocent. Een enorm laag bedrag voor deze kleine plantjes die vanzelf groot worden als je ze bij nachtvorst niet buiten laat staan. Maar vorig jaar en dit jaar was de spoeling dun, daarom reed ik naar Gamma waar tien plantjes € 1,19 kosten. Ook een prachtige aanbieding. Ik kocht liefst vijfhonderd plantjes, want ik ben een gretige tuinliefhebber. Ik koop bij Aldi ook elk jaar twee emmertjes met acht kilo koemestkorrels van Gardenline. Met de Aldi-potgrond in een zak van 20 liter, vul ik ook altijd de kofferruimte van mijn auto als deze in de aanbieding is.

Onweerstaanbaar

Ik kijk bij de Duitse supermarktgigant ook altijd in de bakken met niet-etenswaren. Recent vond ik niets van mijn gading, maar wel een pakje Venco schoolkrijtjes voor € 1,99. Die zijn onweerstaanbaar en ik kan ze dus niet laten staan.

Dit artikel staat in MAX Magazine nummer 26. Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren