Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Zonnebrand: 5 belangrijke tips van dermatologen

Nu de zomer aanbreekt en de zon zomerse waarden aanhoudt, klinken er weer veel insmeeradviezen voor zonnebrandcrème. Zo adviseren de dermatologen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven allerminst zuinig te zijn met zonneprotectie. “Smeer je altijd voldoende in en sla geen plekken over. Smeer royaal zo dik als pindakaas op een boterham.” Andere zonadviezen van de dermatologen zijn eveneens heel duidelijk.

Minimaal factor 30

Kies in de zomer voor een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Gebruik ook in de winter het liefst een zonnebrandcrème met factor 15, omdat UV-stralen door wolken en ramen de huid kunnen bereiken.

Herhaal elke 2 uur

Herhaal ’s zomers het insmeren elke twee uur. Probeer tussen 11.00 en 15.00 uur de zon te vermijden.

Ogen en hoofd beschermen

Bescherm het hoofd met een hoedje of petje. Draag een zonnebril om je ogen te beschermen. Veel mensen gebruiken geen zonnebrandcrème rond de ogen omdat dit kan irriteren, maar wees voorzichtig, want ook daar kan verbranding optreden!

Naar buiten? Smeren!

Gebruik zonnebrandcrème niet alleen als je gaat zonnen, maar ook tijdens het sporten, tuinieren, wandelen, fietsen of golfen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren