Abonnementen service: 035 - 2019505

Podcast Gezond Gesprek: vet belangrijk!

Gezond Gesprek met Liesbeth van Rossum en Mariette Boon

[bron foto: Ruud Pos via Ambo Anthos ]

Hoe komt het toch dat uw buurvrouw altijd slank blijft en u zelf alsmaar zwaarder lijkt te worden? Waarom is het goed om de verwarming laag te zetten en hoe kunnen hormonen van invloed zijn op uw lichaamsgewicht? De antwoorden op deze vragen krijgt u in deze podcast van Gezond Gesprek met als onderwerp ‘vet’!

In deze podcast hoort u twee deskundigen die een boek schreven over dit onderwerp, met de titel ‘Vet belangrijk’.

Liesbeth van Rossum is internist en endocrinoloog en Mariette Boon is internist in opleiding en onderzoeker naar bruin vet. Zij weten alles over lichaamsvet en hoe u dat kunt beïnvloeden. Ons lichaamsvet is namelijk niet gewoon een hoopje blubber, nee: het is een actief orgaan. Lichaamsvet maakt hormonen, regelt honger en verzadiging, is een bron van energie maar kan ook de stofwisseling in de war schoppen.

Wilt u graag afvallen? Voordat u start met een dieet, kan de informatie in deze podcast u helpen om veelgemaakte fouten te voorkomen.

Bron: GezondheidsNet

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren