Abonnementen service: 035 - 2019505

Pas op voor teken uit eigen tuin!

Als het om het risico op tekenbeten gaat, wanen de meeste mensen zich volkomen veilig in hun eigen tuin. Ten onrechte. Wist u dat bijna een derde (32 procent) van alle tekenbeten vorig jaar daar is opgelopen?

4.423 tekenbeten

Dat blijkt uit een analyse door tekenradar.nl van alle tekenbeten in Nederland in 2023. Dat waren er bij elkaar 4.423 op deze website. Precies de helft daarvan (50%) besprong de argeloze wandelaar in het bos. Lopen door weilanden, over de heide, door de duinen, het stadspark of een moerasgebied leverde ook tekenbeten op: maar allemaal minder dan 10 procent. Ook blijken er aardig wat mensen via hun huisdier met teken in contact te komen, maar precieze cijfers ontbreken. Kijk ook op: naturetoday.com

Dit en meer leest u in MAX Magazine nummer 19. Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden.

Redactie: René Steenhorst

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren