Sandra Ysbrandy deelt haar Kook mee met MAX-recept. Hongaarse goulash met rundvlees en aardappelpuree. “De natuur is een geweldige inspiratiebron! Koken met groenten uit het seizoen verveelt nooit en is een weldaad voor het lichaam.”

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 150 g magere runder­lappen
  • 1 el bloem
  • Peper, zout
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 paprika’s
  • 1 el paprika­poeder (zoet)
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 ml water
  • 400 g kruimige aardappelen
  • 2 el crème fraîche
  • 0,5 bosje peterselie

Bereidingswijze

Verwarm olie in een koekenpan. Snijd het vlees in blokjes. Breng op smaak met peper en zout en voeg de bloem toe. Bak het vlees in ca. 5 min. goudbruin. Snijd de uien in halve ringen en de paprika’s in reepjes. Hak de knoflook. Voeg de groenten toe en bak ca. 5 min. Voeg paprika­poeder toe en bak 1 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. Schenk het water erbij en laat ca. 45 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan. Snijd de geschilde aardappel in blokjes en kook 15 min. Stamp met de helft van de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep er flink wat goulash bij en lepel er de rest van de crème fraîche over. Bestrooi met peterselie.

‘Kook mee met MAX’ is van maandag t/m donderdag rond 12.15 uur te zien op NPO 2. 

Meer tips, weetjes, interviews en programma-informatie leest u in MAX Magazine. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier bij ons aansluiten.

Enthousiast over
MAX Magazine?

Cover Max Magazine editie 37 en Jan Slagter

Stoelfiets voor Training van Armen en Benen, Lezersprijs € 59,95