Abonnementen service: 035 - 2019505

Carrie ten Napel krijgt eigen talkshow bij MAX: ‘Ik doe alles op gevoel’

Vanaf vrijdag 6 september luidt Carrie ten Napel het weekend in. ‘Carrie op Vrijdag’ wordt een vrolijke, frisse en maatschappelijk betrokken talkshow met livemuziek vanuit het clubhuis van IJsselmeervogels. Anders dan al die andere talkshows. Zoals ze zelf zegt: “Een talkshow op de Carrie ten Napel-manier.”

Wat is die Carrie ten Napel-manier?

“Gevoel. Ik doe alles op gevoel. Er zijn mensen die de dingen heel zakelijk benaderen. Ik kan dat niet. Ik moet altijd heel goed luisteren naar mijn onderbuikgevoel. Dat klinkt heel vaag, maar ik ben nou eenmaal een gevoelsmens. Ik heb daar ook een stukje van meegekregen van mijn vader, Evert (ten Napel, red). En het kan ook heel goed komen doordat mijn roots in Drenthe liggen. Ik kom uit een hardwerkende bakkersfamilie, geen poeha. Ze steken niet zo graag het hoofd boven het maaiveld uit, maar doen het uit liefde voor het vak. Het doel is niet om bekend te worden, maar om uit pure liefde het beste brood te willen bakken. De bakkerij was een echt familiebedrijf. Om te kunnen concurreren met de supermarkten, moesten ze op een gegeven moment in een bepaalde stroom mee. En dat wilden ze niet. Met pijn in het hart zijn mijn neven toen gestopt, omdat ze niet meer de bakker konden zijn die ze wilden zijn. Ik zie vergelijkingen met mijn neven toen ik op mijn 25ste de kans kreeg om van RTV Oost naar Talpa te gaan. Ik was toe aan een volgende stap, heb daar heel goed over nagedacht en het uitgebreid met papa besproken. Ik ging al op mijn zesde met hem mee en eigenlijk wist ik vanaf toen al wat ik wilde. Ik wilde de eerste vrouwelijke voetbalcommentator van Nederland worden. Het gras, die noppen; dat was mijn wereld. Maar na een jaar wist ik eigenlijk al: dit is niet mijn plek, ik voelde mij er niet thuis. Toen heb ik gezegd: ‘Ik ga weg.’ Blijkbaar zagen ze het in mij zitten, want ze hebben mij overgehaald om toch te blijven. Maar op een gegeven moment zat ik in de auto, terug van een wedstrijd van FC Twente, ik rij op de N302 bij Harderwijk en ik dacht: dit maakt mij niet gelukkig, ik ga stoppen. Toen heb ik mijn schoonzus geappt en gevraagd: ‘Ga je mee op wereldreis?’ En dat hebben we gedaan.”

Is dat Carrie ten voeten uit?

“Ja, het luchtte ontzettend op, maar het bracht ook schuldgevoel, omdat ik enorm loyaal ben. Dit was toch wat ik altijd wilde? Ik wilde toch de eerste vrouwelijke voetbalcommentator worden? En nou had ik dat en waarom vond ik het dan toch niet leuk?”

Wat ontbrak eraan?

“Ik kon niet de menselijke verhalen maken die ik graag maak. Het waren te veel wedstrijdverslagen, weinig echte verhalen.”

Benieuwd naar het hele interview met Carrie? Lees verder in MAX Magazine editie 36. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

Carrie op Vrijdag is vanaf 6 september elke vrijdag om 19.00 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Tekst: Eric van Onna

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren