Abonnementen service: 035 - 2019505

Gaan we de komende weken genieten van mooie paarse heidevelden?

In augustus en september staan de prachtige heidegebieden van Nederland in bloei. Als het even meezit, kunnen we genieten van prachtige, paarse velden tijdens een wandeling of fietstocht. Maar vorig jaar gooide de droogte roet in het eten. Kleurt de heide in de komende weken wél paars? Kees Loogman, natuurspecialist en wandelaar zocht het uit.

“Kleurt de heide op de Posbank bij Rheden dit jaar weer paars? Mogelijk niet. De droogte raakt ook heide, et cetera…” Ik las het twee jaar geleden in ‘De Gelderlander’. U en ik weten dat het de afgelopen maanden natter dan nat was. Mogelijk is dat goed nieuws voor liefhebbers van onze grote, stille heidegebieden.

De hei profiteert van de regen

Gaan we de komende weken genieten van mooie paarse velden? Voor het antwoord belde ik boswachters en natuurorganisaties. De uitslag van mijn telefoontjes? Men is positief over de stand van de heide, u kunt er de komende tijd fietsend of wandelend mooie tochten maken. Struikhei profiteerde dit jaar flink van de vele regen. “Bij ons in het Gooi zien we dat de heide wat vroeger bloeit dan andere jaren”, aldus het Goois Natuurreservaat.

Lees ook:
De mooiste fietsroutes over de heide

Uitbundig paars

Op de website van Natuurmonumenten kan iedereen een gratis folder aanvragen met tien mooie heidewandelingen (gemiddeld zo’n 5 km). Daar zit ook een route bij over de beroemde heideheuvels van de Posbank. Dit jaar uitbundig paars! Die droge, bruine struikjes van voorgaande jaren ben ik als bij toverslag alweer vergeten.

Dit en meer leest u in MAX Magazine 32. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren