Abonnementen service: 035 - 2019505

Ode aan onze veteranen: Komt u ook gezellig naar het Malieveld?

Het Nationaal Comité Veteranendag eert zaterdag 29 juni alle Nederlandse veteranen die zich hebben ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Foto: ANP

Muziek, gezelligheid en spektakel

De twintigste Nederlandse Veteranendag op 29 juni kent weer een afwisselend programma voor u, samen met onze veteranen. Komt u ook gezellig langs op het Haagse Malieveld? In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag is zaterdagochtend eerst voor genodigden vanaf 10.00 uur een openingsprogramma in bijzijn van Z.M. de Koning. De ceremonie is rechtstreeks te zien via Omroep West en online via veteranendag.nl Aansluitend, vanaf 11.30 uur, wordt in Paleis Escher een medaille uitgereikt aan zeventig militairen.

Het publiek kan vervolgens vanaf 12.35 uur op de Haagse Kneuter­dijk genieten van het jaarlijkse defilé voor Z.M. de Koning met onder andere veel historische voertuigen en een luchtdefilé met historische en moderne vliegtuigen. Vanaf 13.30 uur wordt iedereen op het Mailieveld feestelijk ingehaald door Veronica-dj Wouter van der Goes en de Fanfare Bereden Wapens. Vanaf 14.30 uur tot ongeveer 17.15 uur is er nog een optreden van de UB 40-coverband Johnny2Bad met aansluitend het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht met de ‘Veteranen Juke Box’ en zanger Xander de Buisonjé. Vier het feestje met ons mee!

  • Een verslag van het defilé kunt u vanaf 14.10 uur zien bij de NOS op NPO 1.
  • Ode aan onze Veteranen is te zien op vrijdag 28 juni om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Dit en meer leest u in MAX Magazine 24-25. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren