Abonnementen service: 035 - 2019505

Een dagje weg in juni: 3 tips!

De zomer komt eraan! Heeft u ook zo’n zin in leuke dagjes weg? MAX Magazine geeft 3 tips voor de maand juni.

Klassieke muziek op het Scheveningse strand

Het Scheveningse strand is half juni weer drie dagen lang het bijzondere decor voor het ‘Festival Classique’, met een zeer gevarieerd programma van sfeervolle muziek tot vrolijk makend straattheater. Voor een groot deel gratis te bezoeken. Met namen van bekende musici als Carel Kraayenhof en Jeroen van Veen. Met werk van componisten als Ennio Morricone, Ludovico Einaudi en Philip Glass. Maar er is ook opera, reggae en jazz. En hoe bijzonder is het om met je voeten in het zand en een glas wijn in de hand de zon in de zee te zien zakken, met op de achtergrond de zwoele klanken van een strijkorkest. Ook op de boulevard en in de omgeving is van alles te beleven.

Wanneer? 13 t/m 16 juni
Meer informatie: festivalclassique.nl

Artis bekommert zich om de aarde

Artis is veel meer dan alleen een dierentuin. Hier kun je, midden in Amsterdam, je verwonderen over natuur in de breedste zin van het woord. Zo wil Artis bezoekers meer bewust maken van de kwaliteit en kwetsbaarheid van de planeet en iedereen inspireren de aarde leefbaar door te geven. In het licht van die brede ambitie past ook het meerdaagse Aardbewoners Festival dat voor de eerste keer in juni wordt gehouden. Daar is van alles te doen; luisterwandelingen, workshops, lezingen en theater. Het veelzijdige en verrassende programma is te vinden op de website van Artis. Er zijn verschillende festivalkaartjes die toegang geven tot onder andere het park, Micropia, het Groote Museum en de lezingen.

Wanneer? 15 t/m 23 juni
Meer informatie: artis.nl

Kunst en Kitsch viert jubileumfeest met expositie

De formule van ‘Tussen Kunst en Kitsch’ blijkt onverslijtbaar. Deskundigen beoordelen door particulieren ingebrachte voorwerpen en geven daaraan een waardeoordeel. Dat gebeurt nu al veertig jaar en om dit te vieren is op de bovenverdieping van Kasteel Ruurlo in het Gelderse Berkelland een tentoonstelling ingericht met de 75 meest opzienbarende objecten uit de geschiedenis van het tv-programma van de AVROTROS. Van een ets van Rembrandt tot een schilderij van Rien Poortvliet. En van prachtig eeuwenoud porselein tot een modern poppenhuis. Een kantwerkstertje – niet op de tentoonstelling te zien – kreeg met € 250.000 de hoogste waarde toegekend. Gemiddeld trekken de uitzendingen anderhalf miljoen kijkers.

Wanneer? 4 juni t/m 3 nov.
Meer informatie: museummore-kasteelruurlo.nl

Tekst: Léon Klein Schiphorst

Deze tips staan in MAX Magazine nummer 22. Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren