Abonnementen service: 035 - 2019505

Wat te doen met de chocoladerestjes van Pasen?

Veel mensen zitten nog met veel chocolade paaseieren en paashazen na de paasdagen. Gooi ze dan niet weg, want Daisy Scholte van het kookboek Lekker koken met restjes en het Voedingscentrum hebben de volgende tips voor u.

Paaseieren cupcake recept

Met paaseitjes kunt u een lekkere cupcake maken. Dit heeft u nodig voor 12 cupcakes:

  • 130 gram patentbloem
  • 120 milliliter licht geklopte room
  • 3 eetlepels suiker
  • 12 paaseitjes
  • 12 cupcakevormpjes

Verwarm de oven op 180˚C. Mix de bloem, room en suiker tot een egaal beslag en verdeel dat over de twaalf cupcakevormpjes. Druk in elk vormpje een eitje in het beslag. Zorg ervoor dat de eitjes helemaal bedekt zijn met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten. Als kers op de taart kunt u de cupcakes versieren met gehalveerde paaseitjes.

Chocolademelk van paaseieren

“Paaseitjes zijn heel leuk om te verwerken in een gerecht,” zegt Daisy Scholte. “Maak warme chocolademelk door 2 of 3 eitjes in warme melk te doen, varieer hierbij eventueel met smaakjes.” Dit heeft u nodig:

  • Melk
  • Paaseitjes

Verwarm een beker melk in de magnetron of in een pannetje. Zorg dat de melk gloeiend heet wordt, maar niet verbrandt. Vervolgens schenkt u de melk over in een mok.

Serveer de beker hete melk op een schoteltje met een lepel en twee of drie paaseitjes erbij. Uw gasten kunnen de eitjes dan zelf door de hete melk roeren tot ze zijn opgelost.

Bron: AD.nl / PlusOnline.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren