Abonnementen service: 035 - 2019505

De zomervakantie 2024 is van start: Nederland in cijfers

Deze zomervakantie is er weer een recordaantal kofferpakkers. Ondanks milieubezwaren is het vliegtuig weer helemaal terug, ofschoon de helft van de vakantiegangers de auto neemt.

Frankrijk en Duitsland populair

Frankrijk en Duitsland zijn verreweg de populairste bestemmingen, gevolgd door Spanje, Italië en België. Allemaal meer dan 1 miljoen reizigers deze zomer. Frankrijk zelfs 2 miljoen. In eigen land blijven deze zomer minstens 3,5 miljoen Nederlanders, zo is de verwachting.

Hoge kosten

Sommige plekken, zoals New York, worden onbetaalbaar. Maar ook de accommodaties in eigen land zijn peperduur en € 13 voor een grote stroopwafel in Amsterdam is natuurlijk absurd. Albanië en Montenegro zijn nog relatief goedkoop en mooi. Ook de landen in het voormalige Oostblok zijn veel voordeliger. Diverse mensen gaan naar verre bestemmingen zoals Vietnam, Laos, Thailand en Bolivia. De kosten zijn daar zo laag dat je de vliegreis er makkelijk uithaalt.

Niet iedereen gaat op vakantie

Overigens gaat een kwart helemaal niet met vakantie. Dat geldt ook voor verslaggever Emile Bode: ‘Als werkende pensionado kan ik gaan wanneer ik wil en Nederland is zo rustig als er miljoenen naar elders zijn.’

Tekst: Emile Bode.

Dit en meer leest u in MAX Magazine 28. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren