Abonnementen service: 035 - 2019505

Gordon maakt na jaren weer een nieuw album: ‘Ik doe het om mijzelf weer op de rit te krijgen’

Aan het eind van het interview zegt Gordon: “Wat leuk om weer eens met een journalist te praten over muziek en niet over roddels of mijn liefdesleven. Heerlijk.” In 2016 hing Gordon de zangmicrofoon aan de wilgen. Na 25 jaar zette hij een punt achter zijn zangcarrière. Waarom? Gordon: “Ik was mijzelf niet meer en dat had allemaal met drank en drugs te maken. Maar die periode heb ik achter mij gelaten, daar heb ik voor gevochten en ik ben daar uit.”

Foto: William Rutten

Het afgelopen jaar werkte Gordon in het diepste geheim aan opnames voor een nieuw album met als titel: ‘Album van mijn leven’.

Hebben die opnames therapeutisch en daarmee helend gewerkt?

“Acht jaar niks doen en dan de studio in is een heel proces. Ik vond het een verademing om weer met muzikanten te werken die zó goed zijn en die ook respect voor mij hadden. Het was één groot warm bad. Wat je hoort in de teksten, is wat ik heb meegemaakt, waar ik doorheen ben gegaan en de gevoelens die daarbij horen. Elk stuk is voor mij geschreven en daarom heet het album ook ‘Album van mijn leven’. Zo zing ik ook mijn lijflied ‘Laat me’ van Ramses Shaffy.”

Heb jij dat de afgelopen periode vaak gedacht: laat me?

“Ik heb heel vaak gedacht: laat me. En natuurlijk heb ik mijn tekortkomingen, natuurlijk moet ik mij aanpassen, maar ik moet ook accepteren wie en hoe ik ben. Ik heb al mijn ervaringen in mijn rugtas zitten, in vakjes. De vakjes zijn dicht, maar ik draag ze wel met mij mee.”

Zijn er ook momenten in de studio geweest dat het zingen je ontroerde?

“Ach man, het nummer ‘Afscheid’ van Robert Long heb ik met tranen in mijn ogen gezongen. Het gaat over iemand die altijd op de verkeerde en te jonge mensen valt. Dat nummer gaat over mij! Ik stond het in te zingen en het was alsof ik tegen mijzelf aan het praten was. Tranen. Maar dat had ik ook bij het nummer ‘Telkens weer’. Steeds dacht ik de ware liefde te hebben gevonden en toch steeds weer de deksel op mijn neus.”

Lees de rest van het interview in MAX Magazine editie 10. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren