Abonnementen service: 035 - 2019505

5 x slimme uitvindingen van lezers

MAX Magazine lezers deelden hun uitvindingen met ons. We zetten ze voor u op een rij.

Fietshelm aan de ketting

De heer Van Schelven vindt het belangrijk een fietshelm te dragen. Een probleem is waar je dat ding laat als je op de plaats van bestemming bent aangekomen. In de fietstas kan hij gestolen worden. De MAX-lezer kocht twee hoekijzers die hij op maat zaagde met de afstand tussen de grote gaten in zijn helm. Met een bout en moer schroefde hij die aan elkaar en stak het verkregen U-profiel door de helm heen, deed aan de bovenkant een lang hangslot door de gaten en maakte deze met een kettinkje aan de fiets vast. Voor € 15 was zijn helmslot klaar.

IJskoude batterijen

De heer W. van Rossem bewaart zijn batterijen in de groentelade van de koelkast. “Chemische processen verlopen bij kou langzamer en in de koelkast hebben ze minder zelfontlading.” Hij doet de batterijen eerst in een diepvrieszakje als bescherming tegen vocht. Ook lijm, met name secondelijm, gaat volgens hem langer mee indien bewaard bij lage temperaturen, in een goed gesloten kunststofzakje.

Anijsblokjes

Mevrouw Van Est schreef dat zij nog steeds anijstabletten van het merk M. & P.S. koopt: “De D.A. Drogist bestelt ze voor mij.” M. & P.S. is een merk van Van Vliet snoepfabriek uit Alphen aan den Rijn. De anijstabletten worden daar inderdaad nog gemaakt, maar zijn lang niet overal verkrijgbaar. Als u deze echt wilt kopen, bel dan naar 0172-424200 en geef uw postcode door. Dan kunnen zij antwoorden of de anijsblokjes bij u in de buurt verkocht worden.

Gestampte muisjes

Marga gebruikt geen anijsstaafjes, maar koopt een pakje De Ruijter anijshagel of gestampte muisjes. “Ik strooi twee theelepels anijshagel in een beker warme melk uit de magnetron. Smaakt prima en een stuk voordeliger.”

Kunstgebit in natuurazijn

Gerda Doop kreeg van haar tandtechnicus het advies haar kunstgebit elke dag schoon te maken met een protheseborstel en afwasmiddel. Eén keer in de week in een bakje met natuurazijn leggen en het doet z’n werk.

Dit artikel staat in MAX Magazine nummer 10. Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren