Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De Rijdende Rechter mr. John Reid komt naar MAX

De Rijdende Rechter’ verhuist na 27 jaar van KRO-NCRV naar Omroep MAX. Vanaf volgend jaar is mr. John Reid te zien bij MAX op NPO 1. In het dagelijks leven is John Reid kantonrechter. Wij vroegen ons af of de kantonrechter Reid een heel andere is dan De Rijdende Rechter Reid…

“Ik ben als kantonrechter gewend dat meer dan de helft van de mensen zonder advocaat voor mij staat. Ik ben dus ook gewend dat mensen hun eigen zaak bepleiten. Ik vind het prettig om met die mensen zelf in gesprek te gaan. Het is mijn doel dat iedereen die bij mij in de rechtszaal of op tv is geweest achteraf het gevoel heeft: ‘er is echt en serieus naar mij geluisterd, hij heeft alles gelezen en ik vertrouw erop dat mijn zaak in goede handen is’.”

‘Fluitend naar m’n werk’

“Of ik dit een leuk vak vind? Ik vind dit een ont-zet-tend leuk vak. Ik ga fluitend naar mijn werk. Dit werk doet ook een constant beroep op mijn denkkracht. Ik mag op ingewikkelde puzzels kauwen, kan nooit op routine varen en moet altijd alert blijven. Dat houdt mij fris.”

‘We groeien uit elkaar’

We willen natuurlijk ook weten of mr. John Reid in zijn privéleven eveneens altijd alles zo goed afweegt, de dingen tegen het licht houdt en boven de partijen staat. “Ja, dat is wel mijn aard. Mijn hele wezen is erop gericht om de oorzaak van miscommunicatie op te sporen. De kunst is om het leed te zien en niet zo zeer het vreemde gedrag, het geroep en geschreeuw. Je moet altijd bereid zijn om de ander te willen begrijpen. Polarisatie vind ik een groot probleem vandaag de dag. We zijn uit elkaar aan het groeien. Het is goed als je je realiseert dat er echt maar heel weinig echt slechte mensen zijn.”

Dit was een samenvatting van het interview met mr. John Reid. Het complete stuk leest u in MAX Magazine editie 49. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren