Abonnementen service: 035 - 2019505

MAX-programma’s tijdens de feestdagen 2023

Tijdens de feestdagen kunt u genieten van een gevarieerd MAX-programma op radio en televisie. In dit artikel delen we de hoogtepunten. Waar verheugt u zich op?

Scrooge Live

Onder anderen Thomas van Luyn, Henk Poort en Kim-Lian van der Meij zijn te zien in het televisiespektakel Scrooge Live. De live-vertelling van Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, wordt uitgezonden vanuit Waalwijk. Een bijzondere muzikale kerstvertelling vol humor en zang, nog voordat de feestdagen zijn begonnen. En daarmee het perfecte startschot voor een periode vol warmte en gezelligheid. Met de uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland.

Scrooge Live
Vrijdag 15 december
Om 20.30 uur op NPO 1

Scrooge Live

MAX Muziekspecial: The Dutch Tenors

In Studio 21 geven The Dutch Tenors – speciaal voor MAX – een prachtig concert. Het kwartet, bestaande uit vier veelbelovende zangtalenten, speelde in diverse opera’s en musicals in binnen- en buitenland. Met hun krachtige stemmen bezingen The Dutch Tenors een mix van opera, klassiek en hedendaags repertoire. Van Andrea Bocelli en Ed Sheeran tot Pavarotti en Britney Spears. Dit alles op het hoogste niveau, met bombastische klanken en indrukwekkende, lyrische samenzang. Laat u raken door The Dutch Tenors!

MAX Muziekspecial: The Dutch Tenors
Zondag 24 december
Om 17.15 uur op NPO 2

The Dutch Tenors

MAX Kerstconcert

Op eerste kerstdag kunt u – zoals vertrouwd – genieten van het MAX Kerstconcert. Carrie ten Napel en Jan Slagter presenteren een gevarieerd muzikaal programma. Op het sfeervolle podium staan onder anderen Frans Bauer, Edsilia Rombley, Gordon, Waylon en Mell. Zij worden begeleid door The European Pop Orchestra, met dirigent Guido Dieteren, en het ZO! Gospel Choir. Het concert heeft het thema ‘vriendschap’ gekregen. Hier laat Peter van Uhm, Nederlands generaal buiten dienst, tijdens het concert zijn licht op schijnen.

MAX Kerstconcert
Maandag 25 december
Om 13.20 uur op NPO 1

Maestro Ton Koopman: Gedreven door muziek

Dirigent en barokmusicus prof. dr. Ton Koopman reist, ondanks zijn hoge leeftijd, nog de hele wereld over en MAX reist voor deze documentaire met hem mee. Ton is te zien op het podium in zijn verschillende rollen; als dirigent en als musicus in onder meer Japan, Duitsland, Italië, België en Spanje. Maar we zien Ton ook in de privésfeer, met zijn vrouw/collega Tini en als vader en opa voor zijn dochters en kleinkinderen.

Maestro Ton Koopman: Gedreven door muziek
Vrijdag 29 december
Om 20.25 uur op NPO 2

Tijd voor MAX Oudejaars­show

Martine van Os en Sybrand Niessen sluiten het jaar af met de Tijd voor MAX Oudejaarsshow. In een feestelijk versierde studio blikken ze met Debbie en Paul van het populaire B&B Vol Liefde en André van Duin terug op het afgelopen jaar én wordt er vooruitgeblikt naar 2024. Jamai staat op het podium en brengt een ode aan Elton John.

Tijd voor MAX Oudejaarsshow
Zondag 31 december
Om 17.05 uur op NPO 1

Tijd voor MAX Oudejaarsshow

Oudejaarsspecial Met het Mes op Tafel

Met Het Mes het jaar uit! Op oudejaarsavond is Herman van der Zandt voor de laatste keer quiz­master in Met het Mes op Tafel. Drie koppels van prominenten spelen het welbekende kennis- en blufspel. De vragen worden gesteld in de klassieke categorieën, maar hebben allemaal een 2023-twist. Dat belooft vuurwerk! Klaas zit achter de vleugel, Mylou staat achter de bar, memorabele fragmenten passeren de revue en er heerst een sfeer die helemaal past bij een gezellige oudejaarsavond. Wie heeft de kennis en wie beheerst de bluf?

Oudejaarsspecial Met het Mes op Tafel
Zondag 31 december
Om 19.10 uur op NPO 2

Back to the 60’s, 70’s and 80’s

Begin 2024 met de mooiste muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Van Waterloo van ABBA, Don’t Let The Sun Go Down On Me van George Michael & Elton John, Ik Kan Het Niet Alleen van De Dijk en Jailhouse Rock van Elvis Presley tot I Will Always Love You van Whitney Houston. Dat wordt swingen!

Back to the 60’s, 70’s and 80’s
Maandag 1 januari
Om 00.15 uur op NPO 2

Missie MAX

Al meer dan tien jaar maakt MAX in samen­werking met het ministerie van Defensie het tv-programma Missie MAX, waarin uitgezonden militairen en hun thuisfront centraal staan. Het gemis is vaak groot. Jan Slagter gaat samen met generaal Onno Eichelsheim, Commandant der Strijdkrachten, op missiebezoek; dit jaar naar Bosnië. En ook gaat Jan langs bij de NAVO in Brussel.

Missie MAX
Dinsdag 2 januari
Om 17.10 uur op NPO 1

Radio

Ook de MAX-programma’s op NPO Radio 1, 5 en Klassiek laten de feestdagen niet onopgemerkt voorbijgaan. U kunt zich verheugen op de mooiste kerstmuziek en heel veel gezelligheid. Op zondag 24 december wordt tussen 16.00 en 18.00 uur in een speciale uitzending van De Perstribune het Radiomoment van het Jaar 2023 onthuld.

Bij Sander Zwiep op NPO Klassiek staat voor maandag 18 december een speciale editie van De Piano Van… gepland, voor dit item gaat het Maatwerk-team langs in het Pianomuseum Geelvinck. En u kunt zich verheugen op de Muziek in een Notendop Kerstspecial, waarin Sander de muzikale kerstgeschiedenis behandelt. Van Maria tot Mariah! Vanaf dinsdag 19 december te bekijken via NPOKlassiek.nl/Notendop.

Tot slot hoort u op Tweede Kerstdag uw favoriete kerstmuziek in Maatwerk. Heeft u een suggestie voor de Kerstrequest? Mail deze naar maatwerk@omroepmax.nl of gebruik de app van NPO Klassiek.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren