Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Wanneer is een nieuw testament nodig?

Moeten we een (nieuw) testament maken? Dat is één van de meest gestelde vragen die bij MAX Magazine binnenkomen.

“Meer dan dertig jaar geleden hebben mijn man en ik een testament laten maken. Nu is mijn man overleden en heb ik geen eigen zaak meer. Er is geen vermogen. Moet ik toch een nieuw testament laten maken?”

Is er veel veranderd?

Er zijn veel mensen die in hun maag zitten met een oud testament. Meer dan dertig jaar, in zo’n periode kan er natuurlijk veel veranderen. De wet is niet alleen veranderd, maar ook de familieomstandigheden. Je moet dan de afweging maken of je het wilt laten vernieuwen. Wil je nog steeds een officiële executeur benoemen, is er spaargeld, hoe wil je dat verdelen? Het kan zijn dat er 35 jaar geleden een nieuwe woning was, die inmiddels is afbetaald. Er worden kinderen geboren, kleinkinderen…

Het oude testament vernietigen

Soms kan je na zo veel tijd wel zonder nieuw testament en kan het oude vernietigd worden, zoals in het geval van de vragensteller hierboven. Maar in andere gevallen is het goed een testament te vernieuwen. Dat hoeft echt niet elke vijf jaar. Maar het is goed om een testament van tien jaar nog eens goed na te kijken. De kosten voor vernietiging van een testament schommelen rond de 200 euro. Dat is veel goedkoper dan het maken van een nieuw testament.

Wilt u meer lezen over erven en nalaten? Dit artikel las u in een speciale bewaarbijlage van MAX Magazine editie 42. U kunt hier abonnee worden. zodat u voortaan niets meer hoeft te missen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren