Abonnementen service: 035 - 2019505

Uittip: fietsen en fruit plukken

Niet alleen gedurende de bloesemtijd, ook nu in de oogstmaanden augustus en september is een dagje fietsen in het Rivierenland zeer de moeite waard. Volop bedrijvigheid in de boomgaarden, met name in de Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal.

Met overal kraampjes langs de weg, vol verse appels en peren. Zo van de boom. Op veel locaties mag ook zelf worden geplukt. Bewegwijzerde tochtjes lopen door schilderachtige dorpen, langs rivieren en over dijken heen, met weidse uitzichten op het platteland. Alle informatie staat bij elkaar op een website, inclusief de mooiste fietsroutes en overnachtingsadressen. Er is ook een app met actuele informatie over de plekken waar op dat moment zelf geplukt kan worden. Of probeer deze fietsroute langs kastelen en landgoederen aan de Waal of een van deze 6 routes langs prachtige rivieren.

Meer informatie: uitinderegio.nl/fruitoogst en fruitalert.nl.

Deze uittip stond in MAX Magazine nummer 35. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren