Abonnementen service: 035 - 2019505

VVV Dinercheque gaat verdwijnen

Door allerlei omstandigheden is onze Dinercheque helaas verlopen. Hij was, mede door corona, drie jaar geldig. Maar nou hoorde ik dat zo’n tijdslimiet helemaal niet toegestaan is. Klopt dat. Een Dinercheque is toch gewoon geld?

W.H. Schreuder

De Dinercheque is een VVV-bon. Je kan er mee uit eten gaan in één van de aangesloten restaurants. Dat zijn er duizenden, dus de kans is groot dat u de bon vlot kwijt kan. Hoewel u veel pech heeft gehad, vind ik een termijn van drie jaar redelijk.

Wettelijk gezien was er een minimale geldigheidsduur van één jaar. Daar heeft de Tweede Kamer een stokje voor gestoken. Sinds 1 januari 2022 is de minimum looptijd van een cadeaubon twee jaar. Uw (verlopen) VVV-bon zit daar dus nog boven.

In de loop van dit jaar gaat de Dinercheque overigens verdwijnen. Er komt een nieuwe, breder georiënteerde bon die ‘Lekker & Weg Cadeaukaart’ gaat heten. Je kunt ermee betalen bij uitjes, belevenissen, nachtjes weg of overnachtingen. De bon is straks te koop van 5 tot 150 euro. De oude Dinercheque van de VVV blijft geldig tot 2025.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren