Abonnementen service: 035 - 2019505

Energiebedrijven nemen hun klanten in de boot

Ik heb mijn energiebedrijf Essent gevraagd hoe het kan dat ik in januari 482 euro moest betalen, terwijl ik onder het prijsplafond zit. Tot mijn grote verbazing liet Essent me weten dat het prijsplafond niet meegerekend was. Het hoge tarief was bedoeld om mensen meer ­energie­bewust te maken… Dat hadden ze met de andere energiebedrijven zo afgesproken. Ik voel me echt belazerd.

H. van ’t Geloof

Ik heb Essent gevraagd hoe dit in elkaar zit. Tenslotte laten ze iedereen schrikken met tarieven die uiteindelijk niet betaald hoeven te worden. Het blijkt dat de grote energiemaatschappijen daarover afspraken hebben gemaakt met de overheid.

Die wilde dat er in het maandelijkse energierapport geen rekening zou worden gehouden met het prijsplafond. Het gevolg is dat de verbruikskosten soms tweemaal zo hoog uitvallen als de werkelijke kosten. Het gevolg is dat duizenden klanten gebeld hebben hoe het nu eigenlijk zit. Ze voelen zich zoals u ‘in de boot genomen’. De bedoeling van de overheid was om de mensen met de (te) hoge tarieven te stimuleren nog zuiniger met energie te zijn… Het is een staaltje bang­makerij van de overheid, waaraan de energiemaatschappijen niet hadden moeten meewerken.

Een maandrapport over energieverbruik is bedoeld om mensen exact op de hoogte te brengen van hun stookkosten en niet om politiek mee te bedrijven.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren