Abonnementen service: 035 - 2019505

Bent u ook een Dastyaan

De populairste ontvetter is waarschijnlijk Dasty. Dit kun je alleen bij de Wibra kopen, maar niet getreurd: er zijn in ons land meer dan 200 vestigingen. Dasty heeft nu schoonmaakproducten op allerlei gebied. Je kunt het zo gek niet noemen: allesreiniger, rvs-reiniger, vlekkenverwijderaar, kalkreiniger, laminaatreiniger, maar ook vaatwasmachinereiniger en kleurendoekjes. Er is ook ontvetter professional, wat vooral gebruikt wordt voor mechanische onderdelen en een welkome gast is in werkplaatsen. Je kunt grote en smerige voorwerpen in een teil doen met 50% water en 50% Dasty professional. Natuurlijk moeten dit voorwerpen zijn zonder elektrische bedrading. Ik ken mensen die hun motorfiets altijd grondig reinigen met Dasty.

Voordelig
Nu ga ik zeker niet beweren dat Dasty beter is dan andere producten en misschien vindt u het zelf wel helemaal niets. Ik gebruik ook alleen de ontvetter. Maar waarom spreekt het product dan zo veel mensen aan? Ik denk omdat het voordelig is en de ontvetter is een stevig goedje met vaak uitstekende resultaten. Overigens is Dasty vanzelf een A-merk geworden. Het is geen milieuvriendelijk product, maar ook geen chemische bom zoals sommige mensen beweren.

Uitbijten
U moet wel oppassen. Op metaal kan het uitbijten. Het kan kitranden week maken. Ook voorzichtig zijn op geverfde oppervlakten. Op doorzichtig plastic (polycarbonaat) kan het evenzeer problemen veroorzaken. Daarom niet langer dan drie minuten laten inwerken en daarna afspoelen.

Tafelkleed
Op onze veranda bak ik al jaren zelf gesneden frietjes op een oud, plastic tafelkleed. Daar komen dus heel wat vetvlekken op en die verwijder ik al jaren met Dasty. Ik spuit het er puur op. Nu barst het van de bleekvlekken. Overigens maakt mij dat niet zoveel uit, want het kleed heeft zijn geld allang opgeleverd. Op de website van Wibra en op dastysolution.com komt u veel meer te weten over dit product. Ook op huisvlijt.com./dasty-ontvetter leest u veel over het schoonmaakmiddel. Als u geen Dastyaan bent en een van de weinige Nederlanders die Dasty nog nooit heeft gebruikt – moet u weten dat je het woord niet op zijn  Engels uitspreekt.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren