Abonnementen service: 035 - 2019505

Maak vooral gebruik van gemeentelijke sociale regelingen

Waarom heeft u in uw artikel ‘Laat u ook geld liggen?’ van enkele weken geleden niet gedacht aan het Persoonlijk Participatiebudget Pensioengerechtigden via de gemeentes? Hier ligt het eerste geld voor sociale minima. Dat miste ik. 

Henk Willem

 

In dat artikel heb ik ook aandacht besteed aan het feit dat gemeentes budget hebben voor mensen met een lager inkomen, om deel te nemen aan allerlei activiteiten die geld kosten. Dat stond onder het kopje ‘Kortingpassen/sociaalculturele tegemoetkomingen’. Veel gemeenten hebben een potje om hun inwoners die weinig verdienen, wat extra ruimte te bieden. Voor een lidmaatschap van een sportclub, een cursus, muziekles, museumbezoek. Enkele voorbeelden: de Rotterdampas, Bredapas, Gelrepas in Arnhem of de Ooievaarspas van Den Haag. Ik heb alleen dat mooie woord Persoonlijk Participatiebudget Pensioengerechtigden niet gebruikt. Maar het is wel een belangrijk onderdeel van de gemeentelijke sociale voorzieningen. Zeker in deze tijd. Aarzel niet daar een beroep op te doen. Je moet je er niet voor schamen. Deze potjes zijn ervoor om mensen te helpen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren