Abonnementen service: 035 - 2019505

Verliefd op het wondersponsje

Voor heel wat lezers is het een wondermiddel; het wordt ook vaak wondersponsje of powerspons genoemd en in België wondergom. Je kunt ze overal kopen met namen zoals Mr. Proper of Magic Sponge. Maar het bekendste zijn de wondersponsjes van het huismerk Spargo van Action. Meestal betaal je 99 eurocent voor vijf stuks.

MELAMINESCHUIM
Het bedrijf Dayes, waar ook Sorbo onder valt, distribueert het product. Het zijn zachte schuimsponsje die in Duitsland worden geproduceerd en in Polen gesneden. Het geheim zit in het melamineschuim dat heel goed waterabsorbererend is en dankzij de microvezels een schurende werking heeft. Gebruik ze met veel water. Bij het gebruik heb je geen reinigingsmiddel nodig. Dat heb je met een microvezeldoekje ook niet nodig. De sponsjes worden vooral gebruikt om vlekken te verwijderen en kalkresten. Bijvoorbeeld langs de zijkant van de toiletpot of in de douchecel. Voorts is het zeer geschikt voor laminaat, steen, PVC, marmoleum en hout. Onlangs vertelde een kennis dat hij de vette binnenrand van zijn zwembad met het sponsje weer hartstikke schoon kreeg. “Ik wist niet wat ik zag. Ik ben verliefd op dat sponsje!” Zelf ben ik zeer te spreken over het schoonmaken van kunststof tuinstoelen, autovelgen, een leren bankstel en de afzuigkap. Maar ook de sneakers worden weer ‘onwijs gaaf’ helder.

SCHUREND
Vanwege de licht schurende werking verdient het aanbeveling dit voorwerp niet te gebruiken op glanzende oppervlakten of op autolak. Ik heb de sponsjes onlangs wel gebruikt om houtwerk te reinigen. Niks aan de hand. Ik zou het niet direct wondersponsjes noemen, maar ze zijn zeker handig. Ze breken snel af, maar voor twintig cent per sponsje kun je niet te veel verwachten. Ik vind dat een goed microvezeldoekje vaak hetzelfde effect heeft, maar voor velen is het sponsje heilig.

BESTE PRODUCT
De Spargo wondersponsjes werden uitgeroepen tot Beste Product van het jaar 2020- 2021. Ook vijftig andere producten kregen dit predicaat. Naast Spargo wil ik de volgende van deze producten aanbevelen: Aldi Extra vezelrijk volkorenbrood, AH 100% pindakaas, Palazzo koffi ecupjes Lungo, Jumbo chocoladetaart en Valess Gouda schnitzel.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren