Abonnementen service: 035 - 2019505

Dit moet u doen als uw smartphone oververhit raakt

Als u langdurig de telefoon gebruikt, loopt u het risico dat de telefoon warm wordt. Hoe warm die wordt, ligt aan wat u op de telefoon uitvoert. De ene app kost meer energie dan de andere en hoe meer elektriciteit er verbruikt wordt, hoe warmer de telefoon wordt. Het is helemaal niet gek als de telefoon een beetje warm wordt, maar als hij echt (langdurig) heet is en niet meer afkoelt, kan dat voor problemen zorgen. Dit is wat u kunt doen om dat te voorkomen.

Verwijder verdachte apps
Er is een kans dat er een schadelijk programma op uw telefoon staat. Soms heeft u dat helemaal niet door en daarom is het zo vervelend. Het gaat om malware, een bekende variant hiervan zijn apps die hardware gebruiken om cryptomunten uit te spitten, iets wat heel veel energie kost en dus veel warmte op kan wekken.

Om dit probleem op te lossen, moet u de telefoon opstarten in veilige modus (dit wordt meestal gedaan door de aan/uitknop langer ingedrukt te houden), dan worden er geen apps meer van derden opgestart. Zoek nu in de telefoon bij geïnstalleerde apps en zoek naar apps die u niet herkent. Verwijder deze apps en zorg dat ze geen toegang meer kunnen krijgen tot uw telefoon.

Check de batterij
Soms kan uw telefoon zo heet worden dat hij niet eens meer lekker vasthoudt. Dan wordt het tijd om even goed op te letten. De kans dat een telefoon ontploft is heel klein, maar hij is er wel. Verstandig dus om de batterij te checken en in de gaten te houden.

Zodra vooral de achterkant van de telefoon warm wordt, ligt het waarschijnlijk aan de batterij en is die wellicht toe aan vervanging. U kunt alvast het hoesje van de telefoon halen als dat er nog op zit, want het hoesje houdt ook warmte vast. Verder kunt u hier zelf niet veel aan doen behalve met de telefoon naar een reparateur gaan.

Helderheid lager zetten
Het is niet heel gek als het scherm wat warm wordt, hier wordt immers de meeste energie verbruikt. Een manier om dit enigszins te beperken, is door de helderheid lager te zetten, dit maakt het minder zwaar voor uw telefoon.

Temperatuur meten
Wordt de telefoon warm, ook als u niets energie-eisend van hem vraagt? Dan kunt u de interne apparatuur meten. Het kan namelijk dat er iets anders aan de hand is. Voor Android-telefoons zijn er verschillende apps die u kunt gebruiken om dit te meten. Apple heeft dit echter niet. Bij Apple krijgt u wel een automatische melding van de telefoon als hij boven een bepaalde temperatuur komt. Gebeurt het vaker dat de telefoon zonder uit te leggen reden te heet is? Laat hem dan controleren door een winkel of reparatiepunt.

Gebruik uw telefoon zuinig
Lukt het niet om de warmte op te lossen met de bovenstaande ideeën, dan is het misschien toch slim om een nieuwe telefoon te kopen. De nieuwe modellen hebben steeds een betere bescherming en batterijen zullen langer meegaan dan bij oudere telefoons.

Heeft u op dit moment niet de mogelijkheid om een dure, nieuwe telefoon aan te schaffen? Ga dan heel zorgvuldig en zuinig met de telefoon om. Laat hem bijvoorbeeld niet meer in de zon liggen, gebruik geen leren of zwarte hoesjes, gebruik de telefoon niet te lang achter elkaar en laat hem ook niet te lang aan de lader liggen wanneer hij al 100% is opgeladen (iets wat vaak in de nacht gebeurt). Als u deze dingen doet, zal de telefoon het al snel een stuk langer volhouden.

Bron: PlusOnline

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren