Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Bode houdt huis: UW AUTO WINTERKLAAR

De tuin winterklaar maken is een begrip, maar de auto winterklaar maken is nog niet ingeburgerd.

Ik weet niet of we dit nieuwe jaar een strenge winter krijgen. Het is slim de winterspullen te kopen als het nog niet zo koud is. Dan zijn ze een stuk goedkoper. Dat geldt vooral voor ruitenontdooier. Ik maak elke winter de rubbers van de autodeuren goed schoon en smeer ze dan in met talkpoeder.

Dit voorkomt dat het portier vast komt te zitten. Geen vaseline gebruiken! Er zijn ook speciale rubbersticks en -sprays. De accu is in de winter vaak het grootste probleem. Veel senioren rijden korte stukken en dan kan de dynamo niet voldoende bijladen. Het is ook onverstandig de verwarming op een koude morgen op vol vermogen aan te zetten, want dat vergt behoorlijk wat power van uw accu en is slecht voor het milieu.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren