Abonnementen service: 035 - 2019505

HUISHOUDTIP: WAT MAG ER IN DE VAATWASSER?

Wil Stijnman mailde mij dat ze één keer per week een vaatwassponsje, vaatdoek en afwasborstel in de afwasmachine doet.

Daarna zijn ze weer super schoon. Dit doet mijn vrouw al jaren, maar wist u dat er nog veel meer zaken in de vaatwasser kunnen waar u vaak geen weet van heeft? Rubberen slippers, borstels en kammen, make-upkwasten, kunststof speelgoed, het mondstuk van de stofzuiger, het deksel van de vieze vuilnisbak, de douchekop met kalk en zelfs scheermesjes om deze te ontkalken.

Wat u beslist niet in uw vaatwasser moet doen, zijn materialen van koper, tin, aluminium, email en zilver. Ook duur kristal zou ik met de hand afwassen. Hout wordt ook afgeraden, maar al veertig jaar doen wij bestek met houten heften in de afwasmachine en dat gaat prima.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren