Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Pas op met marmer

Heel wat mensen hebben marmer in huis, bijvoorbeeld als keukenblad. Marmer kan eeuwen meegaan, maar is ook slecht bestand tegen zuren zoals in limonade en fruit.

Ik raad marmer voor een gezin met jonge kinderen af. Het marmer schoonmaken kan gewoon met lauwwarm water, een zachte doek of dweil, groene zeep of een speciaal reinigingsmiddel voor marmer. Met vlekken heeft u een probleem. Ik heb doffe vlekken wel kunnen verwijderen met een combinatie van een reinigingsmiddel en een fijn schuursponsje, maar pas op!

Ooit adviseerde ik een weduwe haar minstens veertig jaar oude marmeren vloer te laten renoveren door een vakman. Na een combinatie van afslijpen, zoeten, polijsten en impregneren was het resultaat grandioos. Vraag eerst om een offerte en vergewis u ervan dat u met een vakman in zee gaat.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren