Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Barometer restaureren

Een lezeres heeft een kostbare barometer die kapot is. Zij vraagt mij of er nog een bedrijf bestaat dat deze kan maken.

Kijk eens op rosebarometers.nl, zij zijn gevestigd aan de Schie 21 in Schiedam. Andreas Rose is de vierde generatie die de tand des tijds nog steeds overleeft. Rose is een autoriteit, hij is de enige in ons land die deze meters nog restaureert. Zelfs musea doen een beroep op hem. Ook repareert hij klokken. Rose heeft een eigen glasblazerij en glasslijperij en verkoopt ook barometers, weerhuisjes en andere voorwerpen.

Kwikbarometers gaan vaak stuk als er door onzorgvuldigheid lucht of olie in de kwikkolom komt. Als u een heel oude barometer heeft, kan Andreas ook een taxatie verrichten voor een bescheiden prijs. Aan de gevel van zijn pand prijkt het grootste houten weerhuis ter wereld.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren