Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Hart voor dieren

Zoals u wellicht weet, hebben mijn vrouw Ingrid en ik een voorliefde voor Spanje. Daarnaast hebben we ook een groot hart voor dieren. De gewel­dige activiteiten van Fabienne Paques en haar stichting ACE| SHIN spreken mij dan ook erg aan. Al meer dan 25 jaar zet zij zich in tegen het mishandelen en doden van honden in Zuid-Spanje, ontfermt zich over hen, zoekt een goed thuis voor ze en zet ter plaatse castratieprojecten op.

­Haar Refugio (asiel) huisvest per maand vijfhonderd honden en katten die dag in dag uit de verzorging krijgen die zij nodig hebben, zoals voedsel en medische zorg. Al duizenden zwerfhonden en -katten heeft zij over laten vliegen en hier een liefdevol adoptieadres bezorgd.

Ik ben enorm blij dat we met ingang van dit nummer een nieuwe rubriek in MAX Magazine introduceren: ‘Mag ik bij u wonen?’. Het is een portret van één van de honderden honden en katten die in Spanje op een nieuw baasje wachten. En dat in de periode van dierendag en de Week tegen Eenzaamheid! Een fijn huisdier kan je uit een dip halen. Iedereen gun ik zo’n warm kameraadje waartegen je kunt praten en dat je ook liefde teruggeeft. Blader maar door naar pagina 12; die ogen van Bert laten je niet onberoerd.

Dit en meer leest u in MAX Magazine 39. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren