Abonnementen service: 035 - 2019505

Zes tips om meer met uw (vakantie)foto’s te doen

U herkent het vast wel: u maakt tijdens een gelegenheid, vakantie of dagje uit allerlei mooie foto’s. Thuis bekijkt u ze nog even op de computer, maar vervolgens kijkt u er niet meer naar om. Daarom geven we u zes tips om iets origineels met uw foto’s te doen, voor uzelf of voor een ander.

Maak een fotoalbum: een jaar of gebeurtenis in beeld

Bij het maken van een fotoalbum wordt vaak gekozen voor één bepaald thema, zoals een feest of een vakantie. Maar u kunt natuurlijk ook per jaar een fotoalbum laten maken. Zo heeft u in één boek alle hoogtepunten van een jaar gebundeld. Online zijn er ontzettend veel aanbieders waar u op een website of met een software een album kan samenstellen. Maar ‘ouderwets’ foto’s laten afdrukken en plakken in een mooi boek, mag natuurlijk ook. Een paar tips als u zelf een album gaat maken:

  • Maak er een scrapbook van met tekeningen en zelfgeschreven teksten. Persoonlijk en hartstikke leuk om te doen! Op YouTube kunt u allerlei cursussen vinden hoe u kunt kalligraferen.
  • Print iedere maand uw leukste foto’s uit en plak ze in een boek. Schrijf er vervolgens een paar herinneringen bij. Zo wordt het album een soort dagboek.
  • Met washi tape of decoratief papier kunt u de foto’s mooie kaders geven.
  • Zoekt u naar inspiratie voor uw vakantiefoto’s? Er bestaan reisdagboeken waarin u verhalen kunt vertellen en foto’s kunt plakken.

Uw eigen fotokalender: elke maand een nieuwe foto

Leuk idee: maak eens een eigen verjaardags- of jaarkalender met uw eigen foto’s. Voor de wintermaanden bijvoorbeeld een foto in de sneeuw en in de zomer een zonnige strandfoto met de (klein)kinderen. U kunt bijvoorbeeld ook bij elke maand een foto van een jarige gebruiken.

Uw foto’s in een tijdschrift

Houdt u van creatieve projecten? U kunt een eigen tijdschrift of glossy laten maken. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar dat valt best mee. Google naar ‘eigen tijdschrift maken’ en u vindt allerlei aanbieders. Leuk om cadeau te doen aan een vriend of familielid. Of natuurlijk om gewoon lekker zelf in te bladeren.

Printen op canvas

Een foto laten afdrukken op canvas is een veelgebruikte methode om van een foto een mooi decoratiestuk te maken. Hoewel een foto op canvas nooit zo scherp is als op hoogwaardig fotopapier of glas, kan dit juist net dat beetje extra sfeer toevoegen aan de foto, alsof het een schilderijtje is.

Maak uw eigen wanddecoratie

In tal van cadeauwinkels zijn glazen wanddecoraties met prachtige foto’s te koop. Van uitgestrekte landschappen, sfeervolle stadsgezichten of gewoon kunstzinnige foto’s. En als een andere fotograaf het kan, waarom zou u uw eigen foto dan niet op een glasplaat laten afdrukken? Zo hangt uw eigen werk prominent in de huiskamer.

Afdrukken op cadeaus en of taarten

Is een fotoalbum of kalender niet origineel genoeg? Dan kunt u uw foto’s ook nog verwerken in een taart of een leuk cadeau. Wat dacht u bijvoorbeeld van een puzzel, lamp, naambordje of klok.

Auteur: Herman Keizer
Bron: PlusOnline.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren