Abonnementen service: 035 - 2019505

5 digitale hulpmiddelen die handig zijn bij mantelzorg

mantelzorg digitaal

Mantelzorg verlenen is een liefdevolle taak, maar kan ook zwaar zijn. Gelukkig zijn er diverse digitale hulpmiddelen die u assisteren bij het zorgen voor uw naaste. In dit artikel zetten we 5 handige digitale hulpmiddelen voor u op een rij.

1. Elektronische medicijndispensers

Zorgt uvoor iemand die verschillende medicijnen moet slikken? Een elektronische medicijndispenser kan uitkomst bieden. Deze dispenser geeft automatisch een herinnering op het juiste tijdstip voor het juiste medicijn en houdt het medicijngebruik bij. Zo krijgt u als mantelzorger of verpleging een melding als de medicatie niet wordt ingenomen.

Voordelen:

  • Minder vaak langskomen voor controle
  • Uw naaste behoudt zelf de regie

2. Mantelzorgapps: verdeel de zorg

Zorgt u samen met anderen voor een naaste? Mantelzorgapps maken het makkelijk om:

  • Foto’s en verhalen te delen
  • Zorgtaken af te stemmen en te verdelen
  • Afspraken bij te houden in een gedeelde agenda
  • Op afstand een oogje in het zeil te houden

Lees ook:
8 handige mantelzorgapps en -websites

3. Slimme kalenderklok

Een slimme kalenderklok is een digitale agenda die overal in huis neergezet kan worden. Het helpt uw naaste om structuur in de dag aan te brengen door:

  • Een overzicht te geven van de dagindeling
  • Te herinneren aan afspraken
  • Berichten te tonen die via een app worden ingesteld

Zo blijft uw naaste langer zelfstandig en hoeft u als mantelzorger minder vaak te bellen voor herinneringen.

4. Dwaaldetectie met GPS

Met dwaaldetectie kan iemand met bijvoorbeeld dementie veilig op pad. Als mantelzorger weet u dankzij GPS altijd waar hij of zij is, wat voor rust zorgt. Er zijn apparaten met GPS die u kunt dragen, zoals een horloge of hanger. Op uw telefoon of computer ziet u dan realtime de locatie van degene die de GPS draagt.

5. Slimme sensoren in huis

Verschillende soorten sensoren kunnen monitoren waar iemand heen gaat, hoe lang diegene in een bepaalde kamer is en ‘weten’ wanneer iemand plotseling niet meer beweegt, valt of vergeet te eten. Als mantelzorger of zorgverlener krijgt u dan een melding, zodat u op afstand een oogje in het zeil kunt houden. De sensoren kunnen op diverse plekken in de woning geplaatst worden.

Auteur: David de Wilde
Bron: PlusOnline.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren