Abonnementen service: 035 - 2019505

3 x tips voor een dagje weg in augustus

De zomervakantie is de uitgelezen periode om er even tussenuit te gaan. Niet iedereen heeft de middelen om op vakantie naar het buitenland te gaan, maar gelukkig is er in Nederland ook genoeg te doen. Wij geven 3 tips voor in augustus.

Landschap Groningen decor muziektheater

Foto: Roelof Bos

Oosterwijtwerd, een klein dorp met honderdvijftig inwoners tussen Loppersum en Appingedam in de gemeente Eemsdelta, is de prachtige buitenlocatie voor de Zummerbühne-productie ‘De Grote Vloed’, een jaarlijks terugkerend zomers muziektheater. Altijd ergens midden in het fraaie Groninger landschap. Bij de voorstelling, uitgevoerd door professionele acteurs en musici van naam, worden ook amateurs uit de regio betrokken. Er is een groot orkest met koor. Het verhaal gaat over de kracht van water, liefde en opstand. Het bestellen van kaarten verloopt via de website. Een bezoek kan worden gecombineerd met een diner vooraf.

Datum: 14 aug. t/m 8 sept.
Meer informatie: zummerbuhne.nl

De spannendste tijdreis met stoomtram en boot!

Foto: Hein Stap.

De locomotief fluit en de stoker gooit kolen op het vuur! Klaar voor vertrek? Een avontuurlijke reis door een andere tijd begint… Geniet van het avontuur in de historische driehoek. Tussen Hoorn en Medemblik rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Medemblik en Enkhuizen vaart de grote veerboot Friesland over het IJsselmeer. Maak een dagtocht door deze historische driehoek en bezoek tramstation Hoorn! Op het tramstation gaat u honderd jaar terug in de tijd. Ontdek de machtige stoomlocomotieven of kijk even bij het kolenvuur. In het Bello Atelier wordt de tram voor de tramlijn ‘Bello’ gerestaureerd. Op de gerestaureerde stations onderweg ontmoet u mensen die zo uit het tijdperk van honderd jaar geleden lijken te komen.

Meer informatie: stoomtram.nl

Rijdende bloemsierkunst

‘Typisch Nederlands’ is het prikkelende thema waarmee de bouwers van de praalwagens voor de 77ste editie van de Flower Parade Rijnsburg zich hebben laten inspireren. Niet zo gek, voor wie zich bedenkt dat de corsocultuur inmiddels een plek heeft gekregen op de Unesco lijst van immaterieel werelderfgoed. De arrangeurs verwerken voor hun sierkunst zo’n 300.000 bloemen, planten en zelfs groentes in hun creaties. De parade rijdt op zaterdag 10 augustus van Rijnsburg, via Katwijk naar Noordwijk. Vrijdag al kan de Flower Parade Show in de Rijnsburgse veilinghal gratis worden bezocht. Op zondag zijn de praalwagens nog te zien op de boulevard van Noordwijk aan Zee.

Datum: 11 t/m 13 aug.
Meer informatie: rijnsburgscorso.nl

Tekst: Léon Klein Schiphorst

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren