Abonnementen service: 035 - 2019505

MAX Maakt Mogelijk: Sjoelen is gezellig en gezond!

Sjoelen is van oorsprong een oud-Hollands gezelschapsspel en wordt vaak in huiselijke kring gespeeld. Maar sjoelen is niet alleen een gezellig tijdverdrijf, het heeft vele positieve effecten.

Foto: Sjoelclub Amistad 

Zo kan sjoelen helpen om de hand-oogcoördinatie, fijne motoriek en cognitieve functies te verbeteren. Ook biedt het senioren die zich soms eenzaam kunnen voelen, sociale verbinding, plezier en ontspanning. Sjoelen is dan ook een populaire sport onder ouderen en in verzorgingshuizen en buurtcentra wordt, al dan niet in verenigingsverband, wekelijks heel wat af gesjoeld.

Gezonde rivaliteit

Dit geldt ook voor de leden van sjoelclub Amistad in Roosendaal. Deze gezellige club van achttien leden in de leeftijd van 75 tot 86 jaar komt elke vrijdagmiddag bij elkaar in het wijkgebouw Huis van de Westrand. Eerst vijf potjes sjoelen, dan gezellig een kopje koffie of thee drinken en daarna weer vijf potjes. De leden spelen voor hun plezier en hebben het heel gezellig met elkaar, maar dat neemt niet weg dat ze behoorlijk fanatiek zijn. Van alle leden worden de behaalde punten op een lijst geschreven en na drie maanden volgt er een volledig overzicht van de gescoorde punten per persoon. “Anna van Beeck is al 28 jaar lid en behaalt altijd het hoogste aantal punten”, aldus Piet Laanen, voorzitter van de sjoelclub.

Feest dankzij MAX Maakt Mogelijk

Dit jaar bestaat sjoelclub Amistad dertig jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Dankzij een financiële bijdrage van MAX Maakt Mogelijk konden de leden genieten van een fantastische middag. Piet maakte een film met beelden van de sjoelclub vanaf 2006 en samen met alle clubleden bekeken ze deze op een groot scherm in het wijkgebouw. Dit onder het genot van een kopje koffie of thee en met een lekkere koek erbij. Maar dat was nog niet alles, om het feest compleet te maken zijn de clubleden een aantal weken later ook nog heerlijk uit eten gegaan met z’n allen. En zo was het niet één keer, maar zelfs twee keer feest!

Heeft u ook een wens voor een dierbare of voor een instelling? Laat het weten! MAX Maakt Mogelijk, Postbus 671, 1200 AR Hilversum.
Zie ook maxmaaktmogelijk.nl

Tekst: Diana Verseveldt

Dit en meer leest u in MAX Magazine 28. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren