Abonnementen service: 035 - 2019505

Huurauto op vakantie? Let op uw verzekering!

Veel Nederlanders huren een auto op vakantie. De ultieme vrijheid, maar het kan ook een hoop zorgen geven als u betrokken raakt bij een ongeluk. Want bent u niet verzekerd, dan wacht een pittige rekening. En ook al hebt u een autoverzekering, dan kan het zijn dat er bij een ongeval niet wordt uitgekeerd. Onze MAX Ombudsman Jeanine Janssen geeft tips waarop u moet letten bij het huren van een auto.

Waar op te letten bij het huren van een auto?

  • Lees de voorwaarden goed door. De inhoud van de overeenkomst kennen is heel belangrijk.
  • U komt er eigenlijk bijna nooit onderuit om borg te staan met uw creditcard. Zorg dat u die heeft.
  • U kunt vanaf Nederland uw auto boeken. Dat is wel zo handig met Nederlandse voorwaarden. Boek ruim van tevoren, zodat u zeker weet dat er een auto beschikbaar is.
  • Heeft uw vlucht vertraging? Geef dit tijdig door. We hebben zaken gezien waar de auto alweer vergeven was, omdat “u niet op kwam dagen”.
  • Check de hele auto op schade bij het ophalen van de auto, maak hier foto’s van en laat de schades vastleggen op het formulier.
  • Als u de auto terugbrengt, probeer dit binnen kantooruren te doen, zodat u met een medewerker om de auto heen kunt lopen en samen kunt bekijken of, en zo ja, wat voor schade er is. Laat u de auto achter en zeggen ze later dat u schade hebt gereden, is de discussie vanuit Nederland veel lastiger.

Dit artikel staat in MAX Magazine nummer 30-31. Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren