Abonnementen service: 035 - 2019505

6 granfluencers om te volgen op social media

Naast de jonge influencers die socialmediaplatforms als TikTok en Instagram domineren, zijn ook de senioren inmiddels bezig met een stevige opmars. Wij zetten een aantal grote en kleine 50-plus influencers voor u op een rij. En we noemen ze ‘granfluencers’! Leuk om te volgen en wellicht ter inspiratie om zélf granfluencer te worden!

Wandelvrouw Bregje

Bregje Schipper (59) schrijft sinds 2015 op haar eigen blog, wandelvrouw.nl, een site vol wandeltips en inspiratie. Daarnaast is ze actief op Facebook onder @wandelvrouw (16.200 volgers), ook op Facebook met @wandel1000km (11.200 volgers) en Instagram met @wandelvrouw (8.000 volgers). Bregje: “Als je me tien jaar geleden had verteld dat ik een bloggende ‘wandelvrouw’ zou worden, had ik je niet geloofd.”

Dansende Gerrit

Gerrit Wellens (60) is een havenconsultant en pionier van de hiphop in de jaren 80; oké hij is niet helemaal van eigen bodem, want uit België, maar allez, dat is om de hoek. Hij heeft 4.900 vrienden op Facebook en 1.249 volgers op Instagram, waar hij onder de naam #dancersover60 filmpjes post van strakke dansmoves, ook wel ‘popping’ genoemd; het snel aan- en ontspannen van de spieren.

Orgelspeelster Joke

Joke Meijer (73), beter bekend als Orgel Joke. Socialmediabereik: 43.800 volgers op Instagram en 34.300 op TikTok. Wat doet ze: Joke speelt op haar orgel, van Koos Alberts tot Coldplay, “om de mensen blij te maken”. Nadat Joke haar grote liefde verloor in 2020 en ze door de lockdown ook nog eens thuis kwam te zitten, kroop ze achter het orgel om haar zinnen te verzetten. Ze stuurde een filmpje naar haar zoon, die dit voor de grap op Instagram postte, waarna het ‘viral’ ging. En zo ontstond ‘Orgel Joke’. Ze kreeg landelijke bekendheid door een briljante persiflage in ‘De TV Kantine’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joke Meijer (@orgeljoke)

Fotografe Misja

Misja Beijers (1952) fotograaf. Socialmediabereik: 13.900 volgers op Instagram en 2.100 vrienden op Facebook. Bekend van: Misja fotografeert stijlvolle 60plus-vrouwen en mannen die ze op straat tegenkomt, in opdracht en voor haar eigen blog MisjaB.nl. Meer dan een knappe foto: Misja laat zien dat ouder worden ook op een gracieuze en modieuze manier kan. Tegelijk deelt ze haar mooiste (tweedehands) adresjes én de beste tips uit haar eigen “kleine zwarte boekje”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MisjaB.nl (@misjabeijers)

Dichteres Rennie

Rennie van Windt (94), veganist, dichteres en insta-granny. Onder de naam Granny Rennie probeert ze elke dag een gedachte, gedicht of een gebeurtenis op Instagram te delen. Socialmediabereik: 2.625 volgers op Instagram. Met een beetje hulp: haar kleindochter Afra zorgt ervoor dat alles (technisch) goed terechtkomt op social media, maar ze beantwoordt zelf alle berichten. Bijzondere post: het versje dat ze voor varken Francien maakte en een-op-een aan haar voordraagt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rennie Elisabeth (@granny.rennie)

Winnares Miep

Oma Miep (89). Werd bekend door: haar kleindochter Denise van der Kolk, die haar introduceerde op haar account @iamtheknees. Winnaar: The Best Social Award voor Beste 65-plusser, 2021. Socialmediabereik: 85.700 volgers op Instagram. Wat doet ze: oma Miep post kletspraatjes, leest verhaaltjes voor uit kinderboeken en deelt haar beste schoonmaaktips. Niet te missen: de post waarin ze moderne woorden uitlegt als Snapchat en filters. Een droom die uitkomt: oma Miep wilde vroeger al het toneel op, maar haar vader vond dat geen goed idee. Nu pakt ze alsnog haar podium en met succes. Haar filmpjes worden gemiddeld 50.000 keer bekeken. Volg haar op Instagram: @omamiep.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oma Miep (@omamiep)

Tekst: Marieke van der Heijden

Dit en meer leest u in MAX Magazine 27. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren