Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Vakantietijd

Op het moment dat deze editie van MAX Magazine bij u in de bus valt, zijn de scholen in de regio’s Zuid en Midden al dicht voor de zomervakantie. En eind deze week komt daar ook nog de regio Noord bij.

Grote kans dus dat uw kinderen en kleinkinderen, familieleden, buren en vrienden eropuit zijn, wellicht naar het buitenland op zoek naar de zon… Bovendien hebben veel verenigingen en stichtingen een zomerstop. En als je op leeftijd bent, een kleinere sociale kring hebt of worstelt met fysieke beperkingen, ligt ‘zomereenzaamheid’ op de loer. Ruim 950.000 75-plussers in ons land voelen zich regelmatig eenzaam tijdens de zomermaanden. En dan kunnen de dagen extra lang duren, ook al is er veel sport op tv en biedt MAX juist nu veel leuke programma’s.

“Ruim 950.000 75-plussers in ons land voelen zich regelmatig eenzaam tijdens de zomermaanden.”

Alle reden dus om in de zomervakantie extra aandacht te geven aan ouderen. Gaat u zelf op vakantie, laat ze dan ook een beetje meegenieten. Een telefoontje, appje of kaartje vanaf uw vakantieadres kan al het verschil maken. Bent u thuis en vermoedt u dat die meneer of mevrouw bij u in de straat wel wat aandacht kan gebruiken: bel eens aan, maak een praatje, nodig hem of haar uit voor een kopje koffifie of thee. Hoe klein het gebaar ook is, weet dat het enorm gewaardeerd wordt! Kunt u zelf wel wat aandacht gebruiken, bel dan voor een gesprek van mens tot mens de Luisterlijn op 088-0767000. Dag en nacht bereikbaar.

Dit en meer leest u in MAX Magazine 29. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren