Abonnementen service: 035 - 2019505

Carrie en Evert ten Napel presenteren ‘De Olympische genen van…’ voor MAX Vandaag

Een recordaantal Nederlandse atleten doet mee aan de Olympische Spelen in Parijs. En dat betekent óók een recordaantal trotse ouders. Speciaal voor MAX Vandaag blikken Carrie en Evert ten Napel met een aantal van hen terug op het leven van hun bijzondere kind. Wat herkennen zij van zichzelf in de jonge topsporters? Wij vroegen Carrie en Evert naar hún bijzondere band met de sport.

Foto: Janita Sassen

Carrie: “Ik moet als ik in een bakkerij kom nog weleens denken: daar had jij ook kunnen staan, pap.”

Evert: “Haha, klopt. Als oudste zoon van een bakkersfamilie was het de bedoeling dat ik onze bakkerij zou overnemen. Ik heb dat toen niet gedaan, omdat ik sportjournalist wilde worden: de ‘bakkersgenen’ had ik niet.”

Carrie: “Daar was opa niet blij mee…”

Evert: “Nee, hij was echt een stugge Drent en zelfs toen ik mijn weg in de sportjournalistiek had gevonden, heeft hij nooit gezegd dat hij trots op me was. Misschien dat ik daarom zo vaak tegen je zeg hoe trots ik op je ben, Carrie.”

Carrie: “Toch was je in eerste instantie niet blij toen ik zei dat ik ook de sportjournalistiek in wilde…”

Evert: “Ja, dat klopt, omdat het best een harde wereld was en ís, ik wilde je tegen die ‘Bokito’s’ daar beschermen. Maar ik ben blij dat je net als ik toch je eigen weg bent gegaan en zo succesvol bent geworden.”

Carrie: “Misschien zijn we ook niet de perfecte persoonlijkheden voor in de tv-wereld. We vinden het niet belangrijk om gezien te worden of een BN’er te zijn. Toch was mijn droom om de eerste vrouwelijke sportcommentator te worden en bij ‘Studio Sport’ te werken. Ik zat als kind vaak naast je op de commentaarpositie en soms mocht ik in de regiewagen kijken. De magie van zo’n NOS-team vond ik geweldig. Dat wilde ik ook en dat is gelukt.”

Evert:  “En we zijn ook samen naar de Olympische Spelen geweest.”

Carrie: “Ja, dat zijn echt zulke dierbare herinneringen. Twee keer was dat: eerst ging ik voor RTV Oost naar de winterspelen in 2002 in Salt Lake City en jij voor de NOS. We hebben daar nog samen mijn verjaardag gevierd en ook nog een dagje op de ski’s gestaan.”

Evert: “Ik weet nog dat een krant in 2002 groot in de kop zette dat jij het stokje van mij over ging nemen. Haha! Ik had zoiets van: stokje overnemen? Ik ga en wil nog lang niet met pensioen!”

Carrie: “En daarna de Zomerspelen in Athene in 2004, waar jij nog een paar keer als mijn cameraman actief bent geweest! Geweldig om mee te maken, al ben ik in 2014 door mijn werk voor Omroep MAX natuurlijk deels een andere richting ingegaan. Maar de liefde voor de sport zal altijd blijven. Trouwens: hoe zit het met ónze genen eigenlijk?”

Evert: “We zijn in ieder geval allebei gek op sport…”

Carrie: “En we observeren allebei en jij bent net als ik zacht van karakter. En ik heb wel een typisch Ten Napel-hoofd met een kuiltje in één wang.”

Evert: “En toch vind ik dat je het meest op je moeder lijkt hoor.”

De Olympische Genen van…

Op MAX Vandaag kunt u interviews zien met de ouders van de volgende olympische atleten en para-atleten: Thierry Brinkman, Tristan Bangma, Diede de Groot, Marit Bouwmeester, Harrie Lavreysen, Bregje en Noortje de Brouwer, Finn en Karolien Florijn. maxvandaag.nl/olympischegenen

Tekst: Jules van der Wardt en Marieke van der heijden.

Dit en meer leest u in MAX Magazine 30-31. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren