Abonnementen service: 035 - 2019505

5 mooie fietsroutes door de bossen

Iedere fietsroute heeft zijn eigen schoonheid. Zoekt u naar een fietstocht in de buitenlucht, onder de schaduw van bomen, met hier en daar stromende beekjes (lekker pootjebaden)? Dan zijn deze vijf fietsroutes door beboste gebieden echt iets voor u.

Door de Brabantse bossen

In Noord-Brabant liggen meerdere natuurgebieden naast elkaar. Ondanks de korte afstand tussen de natuurgebieden, verschillen ze veel van elkaar. Zo komt u langs water, loofbos, dennenbos en een aantal vennen. Dit allemaal in vier verschillende bossen. De bossen waar u doorheen fietst zijn ’t Zand, de Chaamse Bossen, het Ulvenhoutse bos en Het Mastbos.

Jongebossen in Flevoland

Het zuiden van Flevoland kent een aantal prachtige bosgebieden. Om te beginnen het Horsterwold: het grootste loofbos van Nederland en een prachtig bos voor een fietstocht. U komt op de route door twee stadsbossen in Almere: het Cirkelbos en Het Kathedralenbos. In Het Cirkelbos ligt ook nog het Museumbos, waar u een aantal boskavels kunt vinden met in elke kavel een vorm van een landschapskunst.

Bossen in het Zuidelijk Westerkwartier

In het zuidwesten van Groningen ligt een landstreek genaamd Het Zuidelijk Westerkwartier. In dit gebied bevinden zich twee bossen: Nanninga’s Bos en het Harense Bos. Dit zijn van oorsprong twee naaldbossen, maar deze samenstelling is aan het veranderen. Er wordt namelijk aan een overgang gewerkt waardoor naaldbossen overgaan in natuurbossen.

De gevarieerde Kaapse bossen

In het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vindt u de Kaapse Bossen, een groot natuurgebied met prachtige natuur en een bijzondere historie. Zo’n twee honderd jaar geleden werden in dit bos de eerste bomen geplant. Het bos deed de eigenaar van het gebied denken aan de Tafelberg in Zuid-Afrika, hier heeft het bos zijn naam dan ook aan te danken. In de herfst is in dit gebied meer dan 50 soorten paddenstoelen te vinden.

De bossen van Peel en Maas

Op deze route komt u door de mooie bossen van Peel en Maas, een gebied met een rijke natuur. Als eerste fietst u door Gruise Epper, een zanderig fiets- en wandelgebied. Daarna komt u in een groot gebied bestaande uit twee bossen, de Heldense Bossen en de Kesselse Bergen. Beide bossen bestaan voornamelijk uit naaldbomen. Een groot deel is nu een rustgebied voor veel vogels en andere dieren.

Auteur: Mees Schulze
Bron: PlusOnline.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren