Abonnementen service: 035 - 2019505

Kunt u de zonnebrandcrème van vorig jaar nog gebruiken?

Nu de zon zich eindelijk weer wat vaker laat zien en we er weer op uit trekken, hebben we zonnebrandcrème nodig. U kunt de aangebroken fles van vorig jaar nog prima gebruiken, maar de bescherming vermindert na verloop van tijd wel, vooral als de fles in de zon heeft gestaan. Voor dezelfde bescherming zou u meer en vaker moeten smeren.

Ongeopende fles

Heeft u nog een ongeopende fles zonnebrandcrème en heeft u dit koel en donker bewaard? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Onder deze omstandigheden blijft zonnebrand- crème zo’n tweeëneenhalf jaar houd- baar. Een goed bewaarde fles in de kast, kunt u dus met een gerust hart smeren.

Vind een crème die bij u past

Zonnebrandcrèmes kunnen nogal verschillen in prijs en kwali- teit. De Consumentenbond test ieder jaar diverse producten en informeert consumenten over de middelen die het beste uit de test komen of die juist meer beloven dan waarmaken. Handig ter inspiratie, maar het is natuurlijk van belang dat u een crème smeert die u fijn vindt. Iedere huid is anders en u kunt een geur- tje prettig vinden, maar een ander juist niet. Test daarom verschillende producten om een zonnebrandcrème te vinden die bij u past. Als u er een heeft die u fijn vindt smeren en lekker vindt ruiken, zult u dit ook vaker smeren en uzelf zo het beste beschermen.

Tekst: Elles de Bruin.

Dit artikel staat in MAX Magazine nummer 20. Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren