Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Bedankt Irene!

Net als al haar andere fans was ook ik verrast toen Irene Schouten volkomen onverwacht bekendmaakte per direct te stoppen met schaatsen.

Nog wel op het hoogtepunt van een glorierijke carrière vol prijzen op topniveau. Precies twee jaar geleden leerde ik Irene kennen toen ze tijdens de door MAX verzorgde Ster Gouden Loeki-uitzending de hoofdprijs uitreikte. Een leuke, spontane vrouw die geen
last heeft van sterallures. Gewoon gebleven, no nonsense.

Typerend vond ik dat tijdens de repetitie bleek dat ze haar olympische gouden medailles was vergeten mee te nemen; die moesten in allerijl bij haar thuis worden opgehaald. Irene leefde voor haar sport, maar bleef aandacht houden voor haar ouders die haar enorm steunden, als het even kon vanaf de tribune. Haar vader Klaas, een hardwerkende tulpenkweker uit Wervershoof, en haar moeder Jolanda, de spil in het gezin, die in 2016 een zware hersenbloeding kreeg en nooit meer de oude is geworden. Zij woont nu in een verzorgingstehuis.

Irene besefte dat er nog een leven is naast de topsport en krijgt daar nu meer tijd voor. Dat ze er nu nog voor haar moeder kan zijn, is voor haar heel belangrijk. Ook wat dit betreft vind ik Irene een voorbeeld voor velen. Hopelijk zien we haar terug als commentator bij het schaatsen of in het begeleiden van jonge sporters.

Dit en meer leest u in MAX Magazine 10. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren