Abonnementen service: 035 - 2019505

Aruna wint Heel Holland Bakt: ‘Ik had dit niet durven dromen’

Door een zwaar auto-ongeluk moest Aruna Sitaram (47) vijf jaar wachten voor ze zich (opnieuw) kon opgeven voor ‘Heel Holland Bakt’. Dat ze als winnares uit de bus is gekomen, is dan ook de kers op de taart na een jarenlange revalidatie. Samen met haar zussen Mauke (46) en Reshma (42) vertelt ze hoe ze met elkaar het hele avontuur beleefd hebben…

De gloednieuwe winnares van ‘Heel Holland Bakt’ ontvangt MAX Magazine in haar nieuwe vrijstaande herenhuis in Lelystad. Terwijl ze week in week uit in de tent stond te bakken, werd haar nieuwe stulpje met de hulp van een binnenhuisarchitect ingericht in een stijl die ze zelf omschrijft als ‘hotel chique’; een lichte visgraat parketvloer, stalen glazen deuren, veel donker natuursteen met her en der een accent van roze zijden bloemen. En héél belangrijk, een immense eettafel waar de hele familie – zestien man sterk – kan aanschuiven.

Aruna en haar zussen.

Zussen Mauke en Reshma

Aruna is van Hindoestaans-Surinaamse afkomst en de familiebanden zijn hecht. “Daarom vond ik het leuk als voor dit interview ook mijn zussen Mauke en Reshma zouden aanschuiven”, zegt Aruna. “Ik weet niet of het me gelukt was om zonder de support van mijn familie te winnen. Zij hebben me door die hele bakperiode door dik en dun gesteund, geïnspireerd, tips gegeven en eindeloos geproefd. En als ik in de tent stond, waren ze er voor mijn drie jongens.” Reshma: “We staan alle drie altijd voor elkaar klaar, dat is voor ons heel vanzelfsprekend. We vinden onze familie heel belangrijk en zien elkaar minimaal drie keer per week.” Aruna: “Mijn moeder kan overigens ontzettend goed koken, mijn liefde voor bakken en koken heb ik van haar. Het winnen van ‘Heel Holland Bakt’ hebben we uiteraard ook met onze gezinnen en ouders gevierd met veel eten en drinken. Dat was echt feest. Nee, ik had echt niet durven dromen dat ik zou winnen. Echt helemaal niet!”

Militaire operatie

“Elke week had ik van tevoren alles uitgeschreven, met tijdtabellen, hoe lang ik met welk onderdeel bezig mocht zijn”, vertelt Aruna. “Ik wilde zo veel mogelijk aan de jury en aan de rest van Nederland laten zien wat ik kan. Het moest van mezelf altijd meer en extra. Ik kan niet ontkennen dat ik een ontzettende perfectionist ben.” Reshma: “Voor jou was meedoen te vergelijken met een militaire operatie, haha.” Mauke: “We zeiden steeds tegen haar dat het ook wel een tandje minder mocht. Maar Aruna vindt altijd dat ze 150 procent moet geven of meer. Je ziet dat ook terug in haar huis, alles is tot in de puntjes perfect.” Aruna: “De lat hoog leggen hebben we ook wel een beetje van huis uit meegekregen. Mama was best wel streng.” Mauke: “Je kon eigenlijk niet met een zes thuiskomen.”

Benieuwd naar het hele interview met Aruna? Dat leest u in MAX Magazine editie 12. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren